Terugblik op een succesvolle Kwartaalupdate

De eerste Kwartaalupdate van Aegon Hypotheken is een feit. Lees hier de highlights. Suggesties voor de volgende sessie? Geef ze aan ons door!

Directeur Hypotheken, Matthijs Hofstede gaf op donderdag 18 maart de aftrap voor een nieuwe serie onlinebijeenkomsten: de Kwartaalupdate van Aegon Hypotheken. Tijdens dit webinar werd onder andere de digitalisering van beheer- en aanvraagprocessen onder de loep genomen.

Digitale services in het Aegon Intermediair Portaal

Advieskansen

Op de pagina met portefeuille inzicht bieden we – naast de download van alle data – nu ook de optie Advieskansen aan. Met behulp van (Aegon)klantdata stellen we een lijst samen met potentiële contact-kandidaten. Zo ziet u gemakkelijk welke klanten er mogelijk geïnteresseerd zijn in een gesprek over verschillende thema’s en onderwerpen. Op dit moment bieden we advieskansen voor de thema’s ‘renteherziening’ en ‘aflossingsvrij’.

Selfservice omzetten naar marktrente

Uw klant wil een hypotheek of leningdeel naar marktrente omzetten? Daar hebben wij een selfservicetool voor op AIP. Hierin staan de omzettingskosten voor uw klant én vraagt u eenvoudig een offerte aan.

Datasharing via HDN

U heeft tijdens de looptijd van een hypotheek actuele hypotheekgegevens nodig. Met datasharing via HDN dient u eenvoudig vanuit uw adviespakket zelf een verzoek in bij uw verstrekker (IA). Met het IX-bericht stuurt de verstrekker deze informatie naar u terug. Bij ons is deze functionaliteit al mogelijk. We werken al hard aan het vervolg: beheeraanvragen vanuit pakket adviseur (BX). Vraag de leverancier van uw adviespakket wanneer dit ook voor úw pakket mogelijk is. Lees meer over datasharing via HDN.

Brondata ontsluiting via Ockto

Met Ockto leveren klanten u op een veilige, digitale manier gegevens aan. Zo krijgt u simpel en snel de juiste data binnen. Direct vanuit de bron. En dat gaat u veel tijdwinst opleveren! Meer weten over Ockto? In samenwerking met Ockto, ING en een aantal adviespakketen organiseren we twee webinars. U ontdekt hoe de tool in elkaar steekt en hoe Ockto Connect in de praktijk met uw adviespakket werkt. De webinars zijn gepland op dinsdag 13 april en donderdag 15 april. U krijgt binnenkort een uitnodiging via e-mail.

Virtuele Assistent

Heeft u een algemene (acceptatie) vraag over Hypotheken? Chat dan met onze Virtuele Assistent. Zo heeft u makkelijk en snel een antwoord. De Virtuele Assistent is 24/7 bereikbaar. Dat is makkelijk! Toch liever zelf het antwoord opzoeken? Bekijk de volledige acceptatiehandleiding.

Hypotheekofferte aanpassen

Wilt u zelf een hypotheekofferte aanpassen? Dit gaat gemakkelijk via AIP: tabblad ‘hypotheken’ > ‘status hypotheek in aanvraag’.

Deze sessie gemist?

De volgende Kwartaalupdate vindt plaats op 17 juni. Uit feedback blijkt dat deelnemende adviseurs graag onderwerpen als verduurzaming, rentemiddeling en verhoogde inschrijving op de agenda willen zien. Heeft u nog andere suggesties? Laat het ons weten op damparticulier@aegon.nl. En noteer alvast de datum alvast in uw agenda. U krijgt de uitnodiging vanzelf.