Aegon Hypotheken door het dak met 50 miljard

Een nieuwe mijlpaal met heel veel nullen. In september 2020 is de portefeuille van Aegon hypotheken 50 miljard euro groot. Een geweldig resultaat, met dank aan u! We zijn nu de 4e hypotheekverstrekker van Nederland. Achter de grootbanken ABN, ING en Rabobank.

Eén ding is zeker: dit hoogtepunt had niet mogelijk geweest zonder inzet van onze adviseurs. Waar de Gouden Spreekbuis-nominatie al een geweldig cadeau was, is dit hoogtepunt de spreekwoordelijke kers op de taart in een bijzonder jaar.

Directeur Hypotheken Matthijs Hofstede dankt iedereen die dit succes mogelijk heeft gemaakt. Hij zei hierover:”We doen dit niet alleen. We zijn al jaren gestructureerd bezig om te verbeteren. Die lange adem wordt mogelijk gemaakt door de enorme betrokkenheid van onze medewerkers en adviseurs. Daarnaast zijn we slechts een schakel in een enorme keten. Het intensieve samenwerken met alle stakeholders begint nu zijn vruchten af te werpen. En daar ben ik enorm trots op!”

De cijfers in een notendop

  • € 50.000.000.000 uitgeleend geld aan hypotheken
  • 250.000 woningen
  • Gemiddelde hypotheek van € 200.000

Op 1 november 2017 bereikten we de grens van 40 miljard. Nu binnen drie jaar 10 miljard euro groei. Hoe komt dat? Natuurlijk hebben we veel nieuwe (duurdere) hypotheekklanten in onze boeken gekregen. En de woningprijzen in Nederland stijgen nog steeds. Daarnaast zien we ook veel bestaande hypotheken die verhoogd worden. Voor verbouwing of verduurzaming. Naast dat klanten ook weer (extra) aflossen op hun hypotheek is dit een prachtige groei.

Bedankt voor uw inzet, steun en vertrouwen!