‘Tis the season': wijs uw klanten op extra aflossen

Q4 van dit jaar staat voor de deur. Corona heeft dit jaar een hoop roet in het eten gegooid. Maar misschien ook voor onbesteed vakantiegeld gezorgd? Een mooi contactmoment om uw klanten op de voordelen te wijzen van extra aflossen. Lees onze tips direct.

In het 4e kwartaal van het jaar wordt er relatief veel extra afgelost op hypotheken. Maak van dit moment gebruik om uw klanten te contacteren. Informeer ze dat Aegon-klanten heel eenvoudig extra kunnen aflossen via Mijn Aegon. Dankzij de iDeal-koppeling betalen ze veilig en direct. Daarnaast krijgen klanten gelijk inzicht in wat ze maandelijks besparen door de extra aflossing. Makkelijker kan haast niet!

Denk mee en adviseer

Wij kunnen natuurlijk niet in de portemonnee van onze klanten kijken. Niet iedereen zal in staat zijn om extra af te lossen. Maar we vinden het wel belangrijk dat onze klanten weten wat de voordelen zijn om extra af te lossen áls dat kan. Ook als klanten dit jaar geen financiële ruimte hebben, is het waardevol om een gesprek met ze aan te gaan. Wie weet kunt u klanten overtuigen om volgend jaar een deel van hun vakantiegeld, winstuitkering of belastingteruggave opzij te zetten. Wijs ze hierbij op de volgende voordelen.

Wijs klanten op de voordelen van extra aflossen

  • Lagere maandlasten of een kortere looptijd van hun hypotheek
  • Mogelijk minder belasting betalen over het vermogen in box 3
  • Minder risico op een restschuld bij de verkoop van de woning
  • Mogelijk valt de hypotheek eerder in een lagere LTV-klasse
  • Mogelijk een lagere premie voor de overlijdensrisicoverzekering

Vragen?

Meer weten over dit onderwerp? Chat eenvoudig met een medewerker via het Aegon Intermediair Portaal. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw accountmanager.