Update: wijziging in geldigheid van inkomensstukken verlengd tot 1 oktober

Sinds 12 mei is er bij Aegon een tijdelijke wijziging in de geldigheid van de inkomensstukken voor het vaststellen van het ‘bestendig inkomen’. We sluiten hiermee aan bij de werkwijze zoals voorgesteld door de Nederlandse Vereniging van Banken. Deze wijziging is nu verlengd tot 1 oktober.

Wat wijzigt er?

Voor definitief akkoord aanvragen sinds 12 mei 2020 geldt een maximale geldigheid van twee maanden voor inkomensstukken. Deze gegevens moeten ook tenminste van na 12 maart 2020 zijn. Het gaat om de werkgeversverklaring, salarisstrook, arbeidsmarktscan, perspectiefverklaring (er mag sprake zijn van een nieuwe perspectiefverklaring of een herbevestiging van een oudere verklaring).

Hoelang is deze wijziging van kracht?

Deze werkwijze is van tijdelijke aard en geldt vooralsnog voor nieuwe aanvragen in de periode vanaf 12 mei 2020 tot en met 1 oktober 2020.

Hoe wordt er omgegaan met de pijplijn voor de tijdelijke wijziging in geldigheid van inkomensstukken?

Het gaat om de complete dossiers die wij vanaf 12 mei 2020 beoordelen. Ook al zijn deze dossier twee weken geleden bij ons compleet gemaakt, geldt de maximale geldigheid van twee maanden voor de inkomensstukken. En deze gegevens moeten ook tenminste van na 12 maart 2020 zijn.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met uw accountmanager.