Snel en veilig hypotheekdata delen in de hypotheekketen!

Adviseurs van CMIS Franchise kunnen sinds deze week bij Aegon Hypotheken actuele hypotheekdata van klanten via HDN opvragen en direct digitaal ontvangen. Zo kunnen onafhankelijk adviseurs hun klanten op een snelle en veilige manier van dienst zijn.

Minder handelingen, sneller klaar

Deze week zijn Aegon Hypotheken, HDN (Hypotheken Data Netwerk) en CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur) een pilot gestart waarin de nieuwe werkwijze voor het opvragen van actuele hypotheekdata van Aegon klanten wordt getest. De data wordt direct en zonder wachttijd geleverd, zonder dat adviseurs in hoeven te loggen in een portaal. De onafhankelijk adviseur heeft zo sneller de actuele hypotheekdata in zijn of haar systeem. Bijvoorbeeld de openstaande hypotheekschuld van klanten en de opbouw van verschillende leningdelen. Bovendien is de kans op het maken van fouten kleiner omdat er minder handmatige doorvoeringen plaatsvinden. Door deze nieuwe werkwijze kunnen klanten sneller handelen, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn met het wijzigen van een hypotheek. Bovendien kunnen adviseurs op deze wijze hun hele Aegon portefeuille actueel houden, waardoor ze hun klanten proactief kunnen ondersteunen.

Meer mogelijkheden data delen testen

Niet alleen het delen van hypotheekgegevens wordt in deze pilot getest. Ook is het binnen de pilot mogelijk vanuit het adviespakket van een adviseur een wijziging van de ‘Hypotheekvorm’  of het ‘Ontslag van de Hoofdelijke Aansprakelijkheid’ aan te vragen. Zo hoeven adviseurs niet meer elke keer in te loggen op het Aegon portaal, waardoor aanvragen van klanten sneller en efficiënter verwerkt kunnen worden.

Ook aan de slag met het delen van data?

De doorlooptijd van deze pilot is afhankelijk van de resultaten, maar dit belet andere partijen niet om van deze faciliteit ook al gebruik te kunnen maken! HDN wil deze dienst graag parallel aan deze pilot ook bij meerdere aanbieders en voor meer adviseurs beschikbaar maken. Meer informatie is te vinden op de website van HDN of neem contact op met uw accountmanager.