Update rentemiddeling & verhoogde hypothecaire inschrijving

De tijd vliegt, zo blijkt maar weer. In 2019 hebben we u geïnformeerd over een tweetal onderwerpen: rentemiddeling en de verhoogde hypothecaire inschrijving. Achter de schermen zijn we hard aan het werk met deze initiatieven. En is het de hoogste tijd voor een update. Want eerlijk is eerlijk: dat heeft even op zich laten wachten. Onze excuses hiervoor. In dit bericht leest u de laatste stand van zaken. Zo weet u waar wij staan en wat u kunt verwachten.

Rentemiddeling: waar staan we nu?

Zoals u weet zijn wij in Q3 van 2019 gestopt met het aanbieden van rentemiddeling. We lieten u toen weten dat wij zouden kijken of we weer een nieuwe variant hiervan gaan aanbieden. We onderzoeken op dit moment nog de mogelijkheden voor rentemiddeling. Dat onderzoek is nodig om te weten of er alternatieven zijn om aan te bieden. We kunnen ons voorstellen dat u denkt: dat duurt lang. In de tussentijd hebben we veel capaciteit nodig gehad om automatische tariefklassemigratie en prijsdifferentiatie in te voeren. En vanaf april hebben we voorrang gegeven aan operationele processen in verband met de Coronacrisis. Maar we hopen dat u nog even geduld heeft met ons. Natuurlijk laten we het u zo snel mogelijk weten als we meer weten.

De mogelijkheid voor verhoogde hypothecaire inschrijving

Net als veel van onze concurrenten willen we graag de optie bieden aan klanten om een verhoogde inschrijving ook via ons te laten lopen. Het goede nieuws is dat wij dit gaan aanbieden! Het is nu alleen nog niet mogelijk, omdat wij afhankelijk zijn van de techniek die we hiervoor moeten inbouwen. En dat heeft vertraging opgelopen door bovengenoemde oorzaken. We zijn druk bezig om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. U ontvangt uiteraard een bericht zodra het geregeld is. Natuurlijk is het wel mogelijk om reeds afgeloste bedragen in de vorm van een onderhandse verhoging weer op te nemen.