Update Tariefklassemigratie

Vanaf nu controleren we ook de Levensloop Hypotheek met 100% belegging in LHR

In 2019 hebben we van 95% van onze portefeuille de Loan to Value (LTV) berekend en indien van toepassing de tariefklasse aangepast. De Levensloop Hypotheek met 100% belegging op de Levensloop Hypotheek Rekening (LHR) wordt vanaf half april ook meegenomen in de tariefklassemigratie. We verwachten in de loop van 2020 onze gehele portefeuille te hebben afgerond.

Eerst een premievoorstel zodat u advies kunt geven

De rente van de Levensloop Hypotheek met 100% belegging op de LHR passen we na een daling van de tariefklasse niet automatisch aan. 

  • Betreffende klanten ontvangen medio april eerst een hypotheekoverzicht met de actuele stand van hun hypotheekgegevens. Hiervoor hoeft de klant geen actie te ondernemen. 
  • Daarna volgt een premievoorstel met informatie over de gevolgen van de renteverlaging voor de premie. Hierbij vragen we klanten een keuze te maken en verwijzen we naar u voor advies. 

De hypotheekoverzichten en de premievoorstellen vindt u in het AIP. 

De berekening van de LTV houdt rekening met de opgebouwde waarde

Bij de bepaling van LTV houden we ook maandelijks rekening met de opgebouwde waarde van gekoppelde (verpande) producten. Daardoor kan mogelijk de LTV dalen, waardoor de klant eerder in aanmerking kan komen voor tariefklassemigratie. Dit deden we al bij de (Bank)Spaar hypotheken, de Beleggingshypotheek en de Levenhypotheek. En dat doen we nu ook voor de Levensloop Hypotheek met 100% belegging op de LHR. De hypotheekrente van dit product wordt, net als de (Bank)Spaarhypotheek, niet automatisch aangepast.

De hypotheekoverzichten vindt u onder het contractnummer op AIP. 

Nog niet alle Levensloop Hypotheken nemen we mee in de tariefklasse wijziging

Een Levensloop Hypotheek met gedeeltelijke belegging op de Levensloop Hypotheek Rekening nemen we nog niet mee in april. Let op: als een klant andere leningdelen in combinatie met een Levensloop Hypotheek met gedeeltelijke belegging in de Levensloop Hypotheek Rekening heeft, worden deze dus later in 2020 berekend.

Heeft u nog vragen? 

Bekijk de Q&A’s op AIP. Of kijk voor meer informatie op www.aegon.nl/tariefklasse. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij uw accountmanager.