Tariefklassemigratie volgende fase

Vanaf nu controleren we voor álle hypotheekvormen maandelijks de tariefklasse

In 2019 hebben we van 95% van onze portefeuille de Loan to Value (LTV) berekend en indien van toepassing de tariefklasse aangepast. De Levensloop Hypotheek met belegging op de Levensloop Hypotheek Rekening wordt nog niet meegenomen in de tariefklassemigratie. We verwachten in de loop van 2020 onze gehele portefeuille te hebben afgerond.

De berekening van de LTV houdt rekening met de opgebouwde waarde

Bij de bepaling van LTV houden we ook maandelijks rekening met de opgebouwde waarde van gekoppelde (verpande) producten. Daardoor kan mogelijk de LTV dalen, waardoor de klant eerder in aanmerking kan komen voor tariefklassemigratie. Dit deden we al bij de (Bank)Spaar hypotheken. En dat doen we nu ook voor Belegging- of Levenhypotheken. De hypotheekrente van deze producten wordt automatisch aangepast.

De hypotheekoverzichten vindt u onder het contractnummer op AIP.

Nog niet alle Levensloop Hypotheken nemen we mee in de tariefklasse wijziging

Een Levensloop Hypotheek met belegging op de Levensloop Hypotheek Rekening doen we nog niet in maart. Dus Levensloop Hypotheken die volledig beleggen in andere fondsen (bv Aegon Mix Fund) gaan wel mee in maart. Let op: als een klant andere leningdelen in combinatie met een Levensloop Hypotheek met belegging in de Levensloop Hypotheek Rekening heeft, worden deze later in 2020 berekend.

 

Heeft u nog vragen

kijk voor meer informatie op www.aegon.nl/tariefklasse. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij uw accountmanager.