Mailing naar klanten met een Aegon Spaarhypotheekverzekering

Een aantal klanten heeft bij het afsluiten van de Aegon Spaarhypotheekverzekering gekozen voor een bedrag bij overlijden dat lager is dan het bedrag dat wij uitkeren op de einddatum als de klant in leven is.

Hoe werkt het ook alweer? De uitkering van uw spaarhypotheekverzekering

De spaarhypotheekverzekering is een kapitaalverzekering die onderdeel is van een spaarhypotheek. Deze verzekering is speciaal bedoeld om de hypotheek af te kunnen lossen. De verzekering keert een bedrag uit op de einddatum (als de klant in leven is) óf een bedrag als de klant voor de einddatum komt te overlijden. De afspraken staan in de verzekeringspolis. 

De uitkering bij overlijden is lager dan de lening 

Het bedrag dat de nabestaanden ontvangen bij overlijden is lager dan het bedrag van de lening. Dat betekent dat als de klant komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering de lening niet volledig kan worden afgelost. De klant heeft hiervoor samen met een adviseur gekozen toen hij deze spaarhypotheekverzekering aanging. De klant betaalt daardoor wel gedurende de gehele looptijd een lagere premie. Dit komt omdat de overlijdensdekking lager is en daardoor is de overlijdensrisicopremie ook lager. In de bijlage treft u een voorbeeld klantbrief. Vanaf 20 januari treft u in het klantdossier in het Aegon Intermediair Portal de klantbrief met de ingevulde gegevens aan.
Goed om te weten: De opgebouwde waarde vindt de klant in het jaaroverzicht en in Mijn Aegon. Het kan zijn dat het bedrag dat wordt opgebouwd hoger is dan het bedrag dat bij een eventueel overlijden voor de einddatum zal worden uitgekeerd. De nabestaande ontvangt bij overlijden niet de opgebouwde waarde maar het bedrag wat is afgesproken.

De klant kan de uitkering bij overlijden alsnog verhogen

Het is mogelijk om het verzekerd kapitaal, als de klant eerder komt te overlijden, te verhogen tot het bedrag van de lening. Zo kunnen de nabestaanden de lening voor de einddatum volledig aflossen. En ontvangt de klant nooit minder dan de opgebouwde waarde. De klant kan voor het verschil tussen overlijdensdekking en de lening een aanvullende overlijdensrisicoverzekering sluiten bij een verzekeraar naar keuze. We adviseren de klant om dit met u te bespreken.

Heeft u vragen?

Uw accountmanager helpt u graag, neem gerust contact.