Tariefklassemigratie fase 2

Sinds juli 2019 past Aegon de hypotheekrente automatisch aan als een hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Maandelijks wordt daartoe automatisch de actuele LTV berekend en de tariefklasse naar beneden aangepast indien van toepassing. Tot nu toe (fase 1) hebben we de hypotheekrente van ruim 3.500 klanten verlaagd in 2019 door tariefklassemigratie. Het ging hier om klanten met uitsluitend een 1ste hypotheek op 1 woning met alleen annuïtaire, lineaire en/of aflossingsvrije leningdelen. In ons bericht van afgelopen juli informeerden we u hierover. 

Fase 2: Vanaf 1 december 2019 komen de volgende hypotheekvormen (of een combinatie van) in aanmerking:

(Bank)Spaar, Annuïtair, Lineair en/of Aflossingsvrij ook op meerdere woningen en/of meerdere hypotheken. Deze hypotheken nemen we met ingang van december mee in de maandelijkse automatische tariefklassemigratie. 

Eerst een premievoorstel zodat u advies kunt geven

De rente van (Bank)Spaar leningdelen passen we na een daling van de tariefklasse niet automatisch aan. 

  • Betreffende klanten ontvangen medio december eerst een hypotheekoverzicht. Hier hoeven zij geen actie op te ondernemen. 
  • Daarna volgt een premievoorstel met informatie over de gevolgen van de renteverlaging voor de premie. Hierbij vragen we klanten een keuze te maken en verwijzen we naar u voor advies. 

 

De hypotheekoverzichten en de premievoorstellen vindt u in het AIP. 

U ontvangt éénmalig een totaaloverzicht

In december ontvangt u eenmalig een beveiligd bestand met hypotheeknummers van alle klanten uit uw portefeuille die we in december informeren over de verlaging van tariefklasse en rente. 

Fase 3: Overige hypotheken

Volgend jaar pakken we de resterende groep hypotheken op voor automatische tariefklassemigratie. Concreet hebben we het dan over de Leven- Levensloop-, Beleggings- of Krediethypotheekproducten. Let op: ook klanten met een combinatie van hypotheken/leningdelen waarin een van deze producten is opgenomen, komen in 2020 aan de beurt. We informeren u hier later over.

 Heeft u nog vragen? 

We houden u op de hoogte van de uitvoering van de tariefklassemigratie. Daarbij zorgen we dat u alles kunt lezen in het AIP. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij uw accountmanager.