Herberekening na 1 januari 2016 uitgevoerde tariefklassemigraties

In ons eerdere bericht vertelden we het al: de gewijzigde rente berekenen we nu op basis van de oorspronkelijke rentevaste periode en het historisch rentebericht (in plaats van het actuele rentebericht). We gaan daarnaast in november ook van start met het opnieuw beoordelen van tariefklasse migraties die zijn uitgevoerd tussen 01-01-2016 en 01-07-2019.

We verlagen de contractrente nogmaals

Is de nieuwe berekening voordeliger? Dan hebben we de contractrente met ingang van 1 november verlaagd. Voor sommige klanten vindt de verlaging handmatig plaats en gaat deze verlaging per 1 december in. Als de oude berekening voordeliger was, dan behoudt de klant zijn lagere contractrente. Voor een premierelevant leningdeel ontvangt de klant in januari 2020 een voorstel, deze passen we niet automatisch aan.

Eénmalige betaling

Tevens ontvangen klanten nog een éénmalig bedrag van ons. We berekenen het bedrag als volgt: het verschil tussen

  1. 1. het rentepercentage dat de klant vanaf datum tariefklassemigratie betaalde 
  2. 2. het nieuwe rentepercentage

passen we toe op het hypotheekbedrag dat op die datum openstond. We berekenen vervolgens over de periode tot  het moment waarop de opnieuw verlaagde rente van toepassing wordt. Dit bedrag betalen we in december uit.

Waar vind ik meer informatie?

In november informeren we nagenoeg alle betrokken klanten. Vanaf de 2de week december kunt u de brieven die wij naar uw klant hebben gestuurd in AIP vinden. De klanten kunnen in Mijn Aegon de actuele situatie van hun hypotheek inzien.

Heeft u nog vragen?

We houden u op de hoogte van de uitvoering van de tariefklassemigratie. Daarbij zorgen we dat u alles kunt lezen in het AIP. Natuurlijk kunt u met vragen ook terecht bij uw accountmanager.