Vanaf nu kan uw klant ‘m zetten: de digitale handtekening op de hypotheekofferte

Zoals u weet, staat digitalisering hoog op onze agenda. In de afgelopen maanden hebben we verschillende digitale handigheidjes geïntroduceerd waarmee we het de klant, u en onszelf makkelijker maken. Aan die rij innovaties kunnen we weer een nieuwe toevoegen. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om uw klant digitaal zijn hypotheekofferte [1] te laten ondertekenen. Dat betekent minder papier en meer gemak.

U kunt gebruik maken van uw eigen ondertekeningssoftware

Sinds medio 2019 kunt u ervoor kiezen uw klant niet handmatig een handtekening te laten zetten, maar digitaal. Hiervoor kunt u gebruik maken van uw eigen software, bijvoorbeeld ValidSign, Signicat, eSignLive of Handtekeningen.nl. Let op: het pakket dat u gebruikt moet wel voldoen aan de wettelijke vereisten.

De keuze ligt nog steeds bij u en uw klant

Goed om te weten: de digitale handtekening is natuurlijk niet verplicht. Het kan zijn dat u liever kiest voor een handmatige aanpak. Of dat uw klant dat prettiger vindt. Geen probleem! U kunt kiezen voor de optie die het beste past bij u en uw klant.

Wilt u ook uw hypotheekofferte digitaal ondertekenen? Neem contact op met uw accountmanager

Om gebruik te maken van deze service, hoeft u alleen nog maar een aanvulling (addendum) op onze samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Uw accountmanager helpt u hier graag verder mee.

 

(incl. De contragarantie, akte van verpanding, aanvraagformulier (Bank)Spaarhypotheek)

Schrijf u in voor de nieuwsbrief