Niet langer offertekosten bij omzetten (verkapt) aflossingsvrije hypotheek

Sommige klanten met een aflossingsvrije hypotheek riskeren op de einddatum van de hypotheek in de problemen te komen. In het kader van ‘aflossingsblij’ geven wij graag een zetje in de goede richting; bij omzetting rekenen wij geen €150 offertekosten meer. 

Geen offertekosten meer bij omzetting naar hypotheekvorm waarbij wel sprake is van aflossing

Aegon brengt geen offertekosten meer in rekening bij klanten die hun aflossingsvrije hypotheek of verkapte aflossingsvrije hypotheek willen omzetten naar een product waarbij volledig afgelost wordt. Denk hierbij aan een (bank)spaar-, annuïtaire of lineaire hypotheek. Met deze stap nemen we een mogelijke drempel weg. Voor de klanten in deze doelgroep kunt u in uw advies de offertekosten laten vervallen. Wel zo prettig voor uw klant. 

Wat is een verkapte aflossingsvrije hypotheek? 

Bij een verkapte aflossingsvrije hypotheek is er geen zekerheid over de aflossing van de totale hypotheeklening op de einddatum. Denk bijvoorbeeld aan een Levensloop Hypotheek waarbij het doelkapitaal lager is dan de hoofdsom. De klant spaart bijvoorbeeld maar €100.000 bij elkaar, terwijl de hypotheek €150.000 bedraagt. Het verkapte aflossingsvrije deel bedraagt dan €50.000. Ook voor deze hypotheekvormen vervallen de offertekosten.