Aegon Hypotheken wijzigt zijn beleid voor aflossingskosten

Om de berekening van de kosten bij het vervroegd aflossen van een hypotheek transparanter en minder ingewikkeld te maken, hebben wij ons beleid voor aflossingskosten aangepast. Hieronder leest u wat er precies veranderd is.

 

Het beleid wordt op een aantal punten aangepast

Om onze werkwijze duidelijker en transparanter te maken, hebben wij een aantal wijzigingen doorgevoerd. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van input van onze klanten en adviseurs. Er hebben vijf verschillende veranderingen plaatsgevonden:

  1. De klant krijgt meer inzicht in de berekeningswijze van de aflossingskosten;
  2. De vergoedingsvrije ruimte stellen we per leningdeel vast;
  3. De vergoedingsvrije ruimte voor een aflossingsvrij leningdeel is ruimer;
  4. Kosteloos aflossen uit een aan de hypotheek verpande spaar- of beleggingsverzekering/rekening;
  5. Bij overlijden kosteloos aflossen met de verzekeringsuitkering;

Lees verder voor meer informatie over de verschillende wijzigingen.

 

1.    De klant krijgt meer inzicht in de berekeningswijze van de aflossingskosten

Als een klant te maken krijgt met aflossingskosten, ontvangt hij een opgave van de hoogte van de aflossingskosten en een uitleg hoe deze zijn berekend. Deze uitleg is uitgebreid en duidelijker gemaakt. Dit draagt bij aan de transparantie van ons beleid en we voldoen hiermee aan de wettelijke verplichting. 

 

2.    De vergoedingsvrije ruimte stellen we per leningdeel vast

De aflossingskosten worden altijd per leningdeel berekend. Daarom stellen wij nu ook de vergoedingsvrije ruimte per leningdeel vast. Dit zorgt ervoor dat de berekening ook per leningdeel maken en daardoor simpeler en transparanter wordt.

 

3.    De vergoedingsvrije ruimte voor een aflossingsvrij leningdeel is ruimer

Bestaat de hypotheek op het moment van de extra aflossing uit meerdere leningdelen? En is één van die leningdelen een aflossingsvrij leningdeel? Dan is de vergoedingsvrije ruimte bij een extra aflossing op het aflossingsvrij leningdeel de vergoedingsvrije ruimte van alle actieve leningdelen samen. Op deze manier willen we een mogelijke drempel wegnemen bij het aflossen op aflossingsvrije leningdelen. Ook kunnen klanten zo gebruik maken van de vergoedingsvrije ruimte op bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek die anders onbenut zou blijven.

 

4.    Kosteloos aflossen uit een aan de hypotheek verpande spaar- of beleggingsverzekering/rekening 

Als u aflost met de uitkering of met de afkoopwaarde van de aan de hypotheek verpande verzekering of rekening worden geen aflossingskosten over dit bedrag berekend. Daarnaast geldt dan nog de vergoedingsvrije ruimte per leningdeel. Dus ook voor het leningdeel waarop vanuit de verpande verzekering of rekening is afgelost.

 

5.    Bij overlijden kosteloos aflossen met de verzekeringsuitkering 

Ontvangt een van de debiteuren of een nabestaande van een van de debiteuren een uitkering als gevolg van het overlijden van een debiteur? Dan mag deze persoon deze uitkering gebruiken om de hypotheek af te lossen zonder dat hier aflossingskosten aan te pas komen. Daarnaast geldt dan nog de vergoedingsvrije ruimte per leningdeel. Dit geldt voor zowel verpande als onverpande verzekeringen. Ook maakt het niet uit bij welke maatschappij de verzekering is afgesloten.

 

Ons nieuwe beleid zorgt voor meer transparantie

Met de bovengenoemde aanpassingen is onze berekening gemakkelijker te begrijpen en dus transparanter.

 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op. U kunt de ServiceDesk Hypotheken bereiken op 058 244 34 00 tussen 08.30 en 17.30 uur. U kunt ook contact met ons opnemen via de chat in het AIP.