De financieringsopzet is per 15 augustus vervallen bij aankoop van een bestaande woning

Op dit moment wordt nog voor elke hypotheekaanvraag een financieringsopzet opgevraagd. Sinds 15 augustus 2018 hoeft er echter geen financieringsopzet meer aangeleverd te worden voor de aankoop van een bestaande woning, met en zonder kwaliteitsverbetering.


Klant kan maximaal de waarde van de woning financieren waardoor financieringsopzet overbodig is.
Sinds 1 januari 2018 geldt er nog maar een maximale hypotheekverstrekking van 100% van de getaxeerde marktwaarde. Bij de aankoop van een bestaande woning kan dus maximaal de waarde van de woning (voor of na verbouw) gefinancierd worden. Aanvullende kosten kunnen niet meer meegefinancierd worden waardoor de financieringsopzet voor deze hypotheekaanvragen geen meerwaarde meer oplevert.

Door de financieringsopzet te laten vervallen voor de aankoop van een bestaande woning besparen wij tijd bij het beoordelen van het dossier, waardoor wij u sneller van dienst kunnen zijn.

Wij vragen u om de aanvraag voor een hypotheek zo goed en volledig mogelijk bij ons in te dienen. Dit helpt ons ook om een ESIS formulier te verstrekken aan de klant waarin zo veel mogelijk informatie is opgenomen.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met uw accountmanager.