Wat is de ‘rentestandcorrectie’?

Rentestandcorrectie. Voor sommigen gesneden koek. Voor anderen een vage term die af en toe opduikt. We leggen u graag uit wat het is. 

 

Het voordeel van de rentestandcorrectie is een vaste premie

Het Aegon DB Abonnement gaat in de tarieven uit van een vast jaarlijks rendement van 3%. Het werkelijke rendement is afhankelijk van de marktrente. En die verandert natuurlijk om de zoveel tijd. Om te voorkomen dat bij iedere rentewijziging de premie wijzigt, werken we met de rentestandcorrectie. Het verschil met de werkelijke marktrente wordt verrekend door een opslag of korting op de premie. Het voordeel voor de klant is dat de premie duidelijk is.

 

Wanneer wordt de rentestandcorrectie vastgesteld bij nieuwe DB Abonnementen?

De rentestandcorrectie wordt maandelijks volgens de dan geldende rente vastgesteld. Deze rentestandcorrectie is dan één maand geldig voor de offertes die in dezelfde maand worden uitgebracht en geaccepteerd. Het contract moet dan ingaan op de eerste dag van de maand erna.

Die rentestandcorrectie geldt daarna voor de rest van het kalenderjaar.

 

Bij bestaande abonnementen nemen we de rentestand van de maand december 

Bij de jaarlijkse aanpassing van het DB Abonnement per 1 januari geldt de rentestandcorrectie van de maand december. Die rentestandcorrectie geldt vervolgens voor het hele jaar. Klanten krijgen dus niet te maken met een toekomstige naverrekening. Ook overrente of andere kosten zijn niet van toepassing.

 

Meer weten?

Uw accountmanager geeft u graag meer uitleg.