Zo ziet het Aegon DB Abonnement er in 2018 uit

Met een Aegon DB Abonnement is uw pensioenregeling altijd up-to-date. Wijzigingen in pensioenland voeren we automatisch door. Zonder extra kosten. Ook per 1 januari 2018 verandert er weer het een en ander.

Aanpassingen in ons DB Abonnement op 1 januari 2018

  1. 1. Verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar
  2. 2. Aanpassing van het tarief
  3. 3. Verhoging jaarlijkse kosten met 3 euro
  4. 4. Updaten rentestandscorrectie
  5. 5. Nieuwe factoren en bedragen voor flexibilisering

1. Verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar

De standaard pensioenleeftijd van het Aegon DB Abonnement volgt de pensioenrichtleeftijd in de Wet op de loonbelasting. Deze pensioenrichtleeftijd wordt per 1 januari 2018 aangepast van 67 naar 68 jaar. We passen ook de al opgebouwde pensioenen aan.

2. Aanpassing van het tarief

Opslag op het basistarief

Door de toegenomen levensverwachting moeten wij pensioenen langer uitkeren. Hierdoor is er bij ingang van een pensioen een hoger bedrag nodig. Net als andere pensioenverzekeraars, ontkomen we er niet aan om de tarieven te verhogen en zo de pensioenuitkeringen in de toekomst zeker te stellen. Ons basistarief voor het ouderdoms- en partnerpensioen verhogen we met 2%.

Verlaging van de premie voor verzekering van premievrijstelling

De pensioenrichtleeftijd is verhoogd van 67 jaar naar 68 jaar. Als iemand arbeidsongeschikt wordt, moeten we langer uitkeren. Maar we krijgen ook meer premie binnen omdat klanten een jaar langer premie betalen. Per saldo hebben we gelukkig ruimte kunnen vinden om de premie voor verzekering van premievrijstelling iets te verlagen. Belangrijk hierbij is ook dat rekening hebben gehouden met recente statistische gegevens en onze eigen waarnemingen.

Verlaging van het tarief voor wezenpensioen

Het tarief voor wezenpensioen is aangepast aan recente sterfteontwikkelingen. Omdat de sterfte onder jongeren gelukkig is afgenomen, kunnen we deze premie wat verlagen

Alle nieuwe tarieven en percentages kunt u vinden in de 'Uitvoeringsovereenkomst DB Abonnement 2018.pdf'

3. Verhoging jaarlijkse kosten met 3 euro

De jaarlijkse uitvoeringskosten per deelnemer wijzigen van € 184,- naar € 187,-. Is iemand uit dienst? Dan betaalt u daarvoor natuurlijk geen jaarlijkse kosten meer. De eenmalige kosten voor een door de klant gewenste wijziging in de pensioenregeling wijzigen van € 395,- naar € 400,-. Deze en andere kostenbedragen voor 2018 vindt u ook in de ‘Uitvoeringsovereenkomst DB Abonnement 2018’. 

4. Updaten rentestandscorrectie

Het Aegon DB Abonnement is een zeker pensioen met een rekenrente van 3%. Daarmee staat de hoogte van het pensioen van de werknemer vast. Dat geeft rust en zekerheid. De premie die de klant betaalt, staat niet vast. Elk jaar wordt de premie aangepast aan de werkelijke marktrente. Deze rentestandcorrectie is elk jaar op 1 december bekend.

5. Nieuwe factoren en bedragen voor flexibilisering

De percentages en bedragen voor flexibilisering, zoals vervroeging en uitstel van pensioen, kunnen jaarlijks wijzigen. Voor het jaar 2018 zijn nieuwe factoren vastgesteld. Deze nieuwe factoren vindt u later dit jaar op www.aegon.nl/dbabonnement.

Alle aanpassingen en enkele tekstuele verbeteringen verwerken wij in het pensioenreglement en de uitvoeringsovereenkomst. Deze juridische stukken voor 2018 vindt u ook op www.aegon.nl/dbabonnement. Op deze plek vindt u ook een overzicht met deze wijzigingen.

Neem contact op met uw accountmanager

Wilt u meer weten over het Aegon DB Abonnement en de mogelijkheden voor uw klanten? Neem dan contact op met uw accountmanager.