Slimme ORV-tips die u een hoop tijd kunnen schelen

Heeft u een verpande ORV nodig voor uw klant? Dan is snelheid vaak belangrijk. Zeker nu de temperatuur op de huizenmarkt blijft stijgen. Met deze 2 tips weet u zeker dat de aanvraag vlekkeloos verloopt.

1. Laat de ORV éérder ingaan dan de hypotheek

Hypotheken en ORV’s: die twee lijken voor elkaar gemaakt. En dan ligt het voor de hand om beide op dezelfde datum te laten ingaan. Toch is dat niet verplicht. Sterker nog, het is vaak handig om een ORV zo vroeg mogelijk aan te vragen. Waarom? Daar zijn twee redenen voor:

• Rust voor u en uw klant. U kunt samen onbezorgd toewerken naar de passeerdatum van de hypotheek. Ook als het medische traject wat langer duurt dan verwacht. 


•Geen gedoe met de geldigheidstermijn. Een ORV-polis moet binnen 3 maanden ingaan. Loopt de hypotheekaanvraag van uw klant vertraging op? Dan is het fijn als u de ORV al heeft geregeld en u niet helemaal opnieuw een aanvraag hoeft te doen.

2. Dubbelcheck de naam van de geldverstrekker

Voor geldverstrekkers is het erg belangrijk dat hun naam helemaal correct vermeld staat op de acceptatiebevestiging. Zelfs de kleinste tikfout kan al leiden tot een afwijzing. Dus weet u aan welke partij de ORV verpand moet worden? Let dan goed op de spelling, controleer de plaatsnaam en check ook of het om een BV of NV gaat. Het lijken kleinigheden, maar het scheelt ons allebei een hoop heen en weer sturen!

Is Aegon de geldverstrekker? Gebruik dan: Aegon Hypotheken B.V.

We horen graag van u

Heeft u ervaring met het bovenstaande? Of loopt u misschien tegen iets anders aan bij het aanvragen van een ORV? Neem dan contact op met uw accountmanager. Of bel de ORV-acceptatiedesk via 058 244 62 99. Dankzij uw feedback kunnen we het elke dag een beetje beter doen!