Opbouw Pensioen in Eigen Beheer moet 1 juli zijn stopgezet

Uit een onderzoek van MKB Belangen blijkt dat ruim een derde van de ondernemers met een pensioen in eigen beheer (PEB) niet op de hoogte is van het stopzetten van eigen beheer. Voor u als vakbekwaam pensioenadviseur openen opeens deuren naar een nieuwe markt. Wij helpen u daar graag bij. Bijvoorbeeld met onze speciale pensioenregeling voor DGA’s.

1 juli was een cruciale datum voor de directeur-grootaandeelhouder

De Eerste Kamer heeft op 7 maart het wetsvoorstel ‘Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen’ aangenomen. Uiteindelijk hadden DGA‘s nog tot 1 juli 2017 de tijd om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Dat gold ook voor het overdragen van verzekerde pensioenen naar de BV. Het verzoek daarvoor moest gedaan zijn voor 1 juli. 

Wat gaan uw DGA’s doen?

Uw klant heeft zijn pensioen in eigen beheer  gestopt en wellicht zijn pensioenverzekering beëindigd?  Uw klant heeft nog tot eind 2019 de tijd om samen met u te beslissen wat te doen met het pensioen dat hij al in eigen beheer had opgebouwd. Ook moet hij afwegen op welke manier hij nu zijn oudedags- en nabestaandenvoorziening gaat regelen. Dankzij de nieuwe wet mag je deze voorziening aanwenden voor het kopen van een lijfrente voor de DGA. Dat kan volledig of voor een gedeelte maar moet wel plaatsvinden vóór de AOW-ingangsdatum van de DGA. In dat geval stort de BV het bedrag op een lijfrenterekening die op naam staat van de DGA. U kunt daarbij kiezen voor een lijfrente opbouwrekening of een uitkerende rekening.

Uw expertise is voor de DGA’s daarbij onmisbaar. 

Denk ook eens aan het DGA Beleggingspensioen

In plaats van een lijfrente kunt u uw klanten ook het DGA Beleggingspensioen adviseren. Het Aegon DGA Beleggingspensioen is een eenvoudige pensioenoplossing op basis van beleggen, speciaal voor de DGA. Het is een beschikbarepremieregeling waarmee de DGA tegen transparante kosten pensioen kan opbouwen. Had uw klant al een onbepaald deel van het pensioen verzekerd? Dan houden we daar in onze offertes natuurlijk rekening mee. Vraag onze DGA-desk eens naar de mogelijkheden!

Heeft u vragen?

Het omzetten van het pensioen in eigen beheer kent verschillende mogelijkheden.

•Wilt u meer weten over DGA’s, lijfrente en het offreren hiervan? Kijk op onze intermediairportal voor meer informatie over onze lijfrenteproducten. Of neem contact op met Margot Traa, relatiemanager Bank Zakelijke Markt, via telefoonnummer 06 27 88 32 26 of MTraa@aegon.nl. Of met Michiel Tillemans, accountmanager Bank Zakelijke Markt, via telefoonnummer 06 22 68 99 95 of MTillemans@aegon.nl.

•Meer weten over ons DGA Beleggingspensioen? Of een offerte opvragen? Dan kunt u terecht bij onze DGA-desk. U bereikt de desk via telefoonnummer 070 344 85 42 van 8.30 uur tot 17.00 uur. Of mail naar DGAPensioen@aegon.nl.