Wijzigingen bij Inkomensverzekeringen

Heeft u klanten met een Inkomensverzekering van Aegon? Dan is deze tekst belangrijk voor u. De wijzigingen gaan per direct in. En omdat de verzekeringen voor eigenrisicodragen zulke lange namen hebben, schrijven we verder WGA-ERD en ZW-ERD. Dat zijn dus de WGA-Eigenrisicodragenverzekering en de ZW-Eigenrisicodragenverzekering.

De wijzigingen op een rij

We hebben vier wijzigingen. We zetten ze voor u op een rij. 

1. Vanaf 21 werknemers hoeft de werkgever niet meer verplicht ZW-eigenrisicodrager te zijn als hij kiest voor WGA-ERD. 

2. De meldtermijn voor zieke medewerkers voor de ZW-Eigenrisicodragenverzekering gaat naar twee werkdagen.

3. Het uniforme Adfiz uitvraagformulier voor WGA-ERD en ZW-ERD is vernieuwd.

4. U ontvangt geen uitkeringsspecificatie meer bij een Ziekteverzuimverzekering. 

1. Vanaf 21 werknemers is de werkgever niet meer verplicht ZW-eigenrisicodrager bij een WGA-Eigenrisicodragenverzekering.

Voor bedrijven vanaf 21 werknemers laten we de verplichting los om bij de WGA-Eigenrisocdragenverzekering ook ZW-ERD te zijn. Ook is het voor bedrijven vanaf 150 werknemers niet meer mogelijk om de ZW-Eigenrisicodragenverzekering los te sluiten.

Ons beleid is nu zo: 

Vanaf 150 werknemers

•Verzekering voor ZW-ERD alleen te sluiten samen met Ziekteverzuimverzekering en/of WGA-Eigenrisicodragenverzekering. Een verzekering voor ZW-ERD is dus niet meer los te sluiten.

•Verzekering voor WGA-ERD kan wel los gesloten worden. En ZW-ERD is dus niet meer verplicht.

Vanaf 21 tot 150 werknemers

•Verzekering voor ZW-ERD alleen te sluiten samen met Ziekteverzuimverzekering en/of WGA-Eigenrisicodragenverzekering. Dat is hetzelfde als het nu is. Hier verandert niks.

•Verzekering voor WGA-ERD kan wel los gesloten worden. En de combinatie met ZW-ERD is dus niet meer verplicht.

Tot en met 20 werknemers

•Verzekering voor ZW-ERD alleen te sluiten samen met Ziekteverzuimverzekering No-Claim. Dat is hetzelfde als het nu is. Hier verandert niks.

• Verzekering voor WGA-ERD alleen te sluiten samen met Ziekteverzuimverzekering No-Claim en een verzekering voor ZW-ERD. Dat is hetzelfde als het nu is. Ook hier verandert niks.

2. De meldtermijn voor zieke medewerkers voor de ZW-Eigenrisicodragenverzekering gaat naar 2 werkdagen

We veranderen de meldtermijn voor sommige verzekeringen. De meldtermijn is nu 2 werkdagen voor de Ziekteverzuimverzekering No-Claim en de ZW-Eigenrisicodragenverzekering. Voor de overige Inkomensverzekeringen is de meldtermijn 13 weken.

3. Het uniforme Adfiz uitvraagformulier voor WGA- en ZW-ERD is vernieuwd

We gebruiken voortaan voor de WGA-ERD en de ZW-ERD het uniforme uitvraagformulier. Zo kunt u efficiënt bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte opvragen voor beide verzekeringen. U kunt het formulier hier downloaden.

4. U ontvangt bericht over de hoogte van de ziekteverzuimuitkering, maar geen uitkeringsspecificatie meer

U bent van ons gewend voor ziekteverzuimverzekeringen de brief en uitkeringsspecificatie voor uw klant te ontvangen. Ook kreeg u een kopie hiervan voor uw eigen administratie. Wij vroegen u deze brieven door te sturen aan uw klant. Vanwege privacyredenen mogen wij u geen werknemer- en verzuimgegevens meer verstrekken. Daarom ontvangt u vanaf nu alleen nog een brief waarin wij u informeren over de hoogte van de schade-uitkering. Uw klant ontvangt van ons een brief met uitkeringsspecificatie. Dit betekent dat u niets meer hoeft door te sturen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager bij Aegon. Of bel ons op 088 344 00 53 (keuze 2, keuze2). U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur. Gebruikt u liever e-mail? Mail dan uw vraag naar wia@aegon.nl. Wij helpen u graag.