Uitgelicht: het Aegon Anw-hiaatpensioen

Met het Aegon Anw-hiaatpensioen zorgt een werkgever ervoor dat partners van overleden werknemers tijdelijk extra inkomen hebben. Dat geeft een stukje rust in zo’n lastige periode. Het Anw-hiaatpensioen bieden wij aan als aanvulling op de pensioenregeling.

Voor wie is het Aegon Anw-hiaatpensioen?

Het Aegon Anw-hiaatpensioen is in eerste instantie bedoeld voor werknemers waarvan de partner niet in aanmerking komt voor een uitkering op basis van de Algemene nabestaandenwet. Maar natuurlijk kunnen werknemers die wél in aanmerking komen voor een wettelijke Anw-uitkering óók gebruikmaken van deze verzekering. Het zorgt voor extra inkomen voor de partner naast het partnerpensioen. Deze regeling kan vrijwillig of verplicht zijn. Net wat de werkgever wil. Bij een vrijwillige deelname kunnen werknemers zelf voor het Aegon Anw-hiaatpensioen kiezen.

De hoogte van onze uitkering is gelijk aan de wettelijke Anw-uitkering

De hoogte van het verzekerd Anw-hiaatpensioen is voor iedereen hetzelfde. Het Anw-hiaatpensioen is namelijk hetzelfde bedrag als de wettelijke Anw-uitkering van het jaar waarin u overlijdt. De wettelijke Anw-uitkering wordt jaarlijks op 1 januari vastgesteld. Het Anw-hiaatpensioen is verzekerd op risicobasis. Dit betekent dat er met dit pensioen geen waarde wordt opgebouwd.

Handig om te weten voor u als adviseur

U wilt goed adviseren. Wanneer is het Anw-hiaatpensioen dan een goede keuze? Het kan bijvoorbeeld worden ingezet als:

- er na overlijden van de werknemer geen aanspraak is op een wettelijke Anw-uitkering.

- er geen werkelijk Anw-hiaat aanwezig is.

- u merkt dat er behoefte is aan een betere nabestaandenvoorziening in de vorm van een aanvullend tijdelijk partnerpensioen.

Meer informatie?

Wilt u meer wilt weten, kijk dan op Aegon Anw-hiaatpensioen of neem contact op met uw contactpersoon bij Aegon.