Vanaf nu nog maar één WIA-Excedentverzekering

Tot nu toe hadden Inkomen en Pensioen elk hun eigen WIA-Excedentverzekeringen. Elk met eigen productkenmerken en een eigen tarief. Dat gaf helaas soms verwarring. Daarom kunt u vanaf nu altijd dezelfde WIA-Excedentverzekering adviseren. Met één scherp tarief voor al uw zakelijke relaties.

Dit is onze nieuwe WIA-Excedentverzekering

•1 product voor al uw klanten, zowel Pensioen als Inkomen   

•Goed vergelijkbaar met andere WIA-Excedentverzekeringen

•Keuzemogelijkheid voor AOW-leeftijd gemaximeerd op 70 jaar of pensioenrichtleeftijd

•Meerdere mogelijkheden met betrekking tot het verzekerd bedrag en loonbegrip

•Altijd inclusief ondersteuning bij re-integratie en rechtsbijstand

De belangrijkste verschillen op een rij   

Hoe deze verzekering tot stand is gekomen? Door goed te luisteren naar de wensen van zowel onze Inkomen- als onze Pensioenklanten. Hieronder leest u wat de belangrijkste productkenmerken zijn. En wat het verschil is met de huidige verzekeringen?

Het maximaal te verzekeren loon wordt € 325.000.
Dit is ongeveer het huidige maximum bij Pensioen (€ 315.898). Bovendien past dit bedrag prima bij de wens vanuit de markt om voor losse WIA-Excedentverzekeringen het maximaal te verzekeren loon te verhogen. Nu is dat maximum bij Inkomen nog maar € 125.000.

Het indexeren van het maximaal te verzekeren loon vervalt.
Pensioen kent nu de mogelijkheid om te indexeren met de CBS-loonindex. Deze mogelijkheid komt dus te vervallen.

De aparte verzekeringen bij Inkomen voor het IVA- en WGA-Excedent vervallen.
Bestaande inkomenklanten  houden voorlopig nog twee verzekeringen. Nieuwe inkomenklanten  krijgen het nieuwe WIA-Excedentproduct. Wij hebben gemerkt dat klanten liever één dan twee verzekeringen hebben.

De eindleeftijd is voortaan de AOW-gerechtigde leeftijd of de pensioenrichtleeftijd van 68 jaar.
Kiest u voor de AOW-leeftijd als einddatum? Dan geldt wel een maximale leeftijd van 70 jaar. Inkomen kende maar een maximum tot 67 jaar. Dat past natuurlijk niet meer bij het opschuiven van de AOW-datum. Zodra er recht is op een WIA-uitkering wordt voor die werknemer geen premie meer betaald. Bij het WIA-Excedentproduct van Pensioen is dit naar de mate van arbeidsongeschiktheid.

De contracttermijn wordt standaard drie jaar.
Wij werken daarna met een stilzwijgende verlenging van drie jaar. De verzekering is altijd opzegbaar bij een tarief- of voorwaardenwijziging. Na afloop van de eerste contracttermijn van drie jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar. Heeft uw klant een Aegon Pensioenabonnement of een Aegon DB Abonnement met een contracttermijn van één jaar? En wil uw klant dit contract beëindigen binnen de eerste contracttermijn van de WIA-Excedentverzekering? Dan beëindigen wij op verzoek ook de WIA-Excedentverzekering en wordt de klant niet gehouden aan de eerste contracttermijn van drie jaar. Ook voor andere pensioencontracten heeft de klant deze mogelijkheid.

De verzekering is altijd inclusief ondersteuning bij re-integratie.
Pensioen kent deze ondersteuning nu niet.

De verzekering is altijd inclusief rechtsbijstand.
Pensioen kent deze bijstand nu niet.

Nieuwe WIA-Excedentverzekeringen worden bij Inkomen geadministreerd.
Aegon Schade NV is de risicodrager voor deze nieuwe verzekeringen.

De nieuwe WIA-Excedentverzekering is vooralsnog alleen voor nieuwe klanten

In uw adviezen kunt u vanaf 1 september a.s. ons nieuwe product meenemen.  Heeft u eerder een offerte nodig, neem dan contact op met uw contactpersoon bij Aegon. Voor uw klanten met bestaande contracten lopen de oude verzekeringen voorlopig nog door. Wel gaan we dit jaar een deel van de huidige WIA-Excedentverzekeringen van Pensioenklanten omzetten. In onze volgende nieuwsbrief ziet u hoe en wanneer we deze bestaande contracten omzetten naar het nieuwe product.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Aegon. Of bel ons op 088 344 00 53. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur. Gebruikt u liever e-mail? Mail dan uw vraag naar wia@aegon.nl. Wij helpen u graag.