Overstappen garantiepensioen naar pensioen op basis van beleggen

Vorig jaar is de ‘Wet verbeterde premieregelingen’ ingegaan. Daarmee krijgen werknemers de mogelijkheid om te beleggen met hun pensioenkapitaal. Dit wordt ook wel de ‘variabele pensioenuitkering’ genoemd. Bij het invoeren van de nieuwe wet is afgesproken dat klanten, die van 1 januari 2014 tot 8 juli 2015 een garantiepensioen afsloten, de mogelijkheid krijgen om dit pensioen om te zetten in een pensioen op basis van beleggen. Deze klanten konden namelijk geen gebruik maken van de pensioenknip en krijgen nu alsnog de mogelijkheid om te kiezen voor een beleggingspensioen.   

Klanten van Aegon krijgen vanzelf bericht

Wij zijn momenteel bezig met de voorbereiding om onze klanten die hiervoor in aanmerking komen een aanbod te doen. Vanaf eind mei starten wij met het informeren van onze klanten.

Shoppen mag alleen als de huidige aanbieder geen beleggingspensioen biedt

Mensen die van deze regeling gebruik willen maken mogen niet ‘shoppen’ met het pensioen. In principe mag men een beleggingspensioen alleen aankopen bij de aanbieder waar ook het huidige garantiepensioen loopt. Alleen als de pensioenaanbieder geen pensioen op basis van beleggen biedt, mag een klant overstappen naar een andere aanbieder.

Neem Aegon Uitkerend Beleggingspensioen mee in uw advies

• Is bovenstaande situatie van toepassing op een van uw klanten? Dan staan wij graag klaar om u snel te voorzien van een offerte voor Aegon Uitkerend Beleggingspensioen:

• Beleggen in een mix van drie samengestelde beleggingsfondsen (Life Cycle). De mix is door Aegon vastgesteld.

• Jaarlijkse herrekening van het ouderdomspensioen op 1 januari.

• De hoogte van het ouderdomspensioen varieert jaarlijks en hangt af van:

Het beleggingsrendement

De ontwikkeling van de rente

De ontwikkeling van de levensverwachting

• Keuze voor een partnerpensioen op basis van beleggen of garantie

• Jaarlijks wordt een deel van het sterfteresultaat uitgekeerd aan de klant

• Zowel voor klanten met een expiratie bij Aegon en Aegon PPI als daar buiten

• Minimale koopsom:

Wettelijke afkoopgrens voor klanten met een expiratie bij Aegon

€25.000 voor klanten met een expiratie buiten Aegon

Wilt u meer informatie?

Meer informatie over het omzetten van een garantiepensioen in een beleggingspensioen vindt u op aegon.nl. Daar vindt u ook uitgebreide informatie over Aegon Uitkerend Beleggingspensioen en de rekentool om de hoogte van de pensioenuitkering te berekenen.

Wilt u een offerte voor Aegon Uitkerend Beleggingspensioen?

Een berekening voor Aegon Uitkerend Beleggingspensioen kunt u eenvoudig zelf maken op www.aegon.nl. Voor een definitieve offerte voor Aegon Uitkerend Beleggingspensioen kunt u contact opnemen met de Pensioen Expiratie Desk. U kunt hier ook terecht met uw vragen over Aegon Uitkerend Beleggingspensioen of met al uw andere vragen over expirerend pensioenkapitaal. Bel op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur naar 070 344 7841 of mail naar aankooppensioen@aegon.nl. Wij helpen u graag.