Deelnemers krijgen in 2017 een voorstel voor afkoop van hun kleine pensioen

Bij alle keuzes die Aegon maakt, staat onze missie centraal: wij stellen de deelnemer in staat zelf financiële keuzes te maken. En dat doen we ook bij kleine pensioenen. Daarom ontvangen veel gewezen deelnemers met een klein pensioen de komende periode een voorstel met de mogelijkheid te kiezen voor afkoop. Wil de gewezen deelnemer zijn kleine pensioen niet afkopen? Dan blijft het pensioen gewoon bij Aegon staan.

Gewezen deelnemers met een klein pensioen kunnen zelf kiezen

Het communicatietraject start volgende week. De gewezen deelnemer ontvangt een brief met daarin onder meer een opgave van zijn pensioenrechten en bruto afkoopwaarde van het pensioen. Ook geven we een indicatie van het nettobedrag. In een toelichting bij de brief wijzen we op de voor- en nadelen van afkoop van een klein pensioen. Daarnaast kan de gewezen deelnemer voor aanvullende informatie, veelgestelde vragen en antwoorden terecht op een speciale website www.aegon.nl/afkoop. Een uiteraard kan hij telefonisch contact met ons opnemen. We hebben hiervoor een special team klaar zitten. Met een antwoordkaart kan de deelnemer zijn keuze eenvoudig aan ons doorgeven.

Om te bepalen of een gewezen deelnemer in aanmerking komt voor afkoop van zijn kleine pensioen kijken we naar de totale pensioenaanspraken die een deelnemer heeft. Het gaat dan om het totaal aan verzekerde regelingen van Aegon Levensverzekering NV, Optas NV en Aegon PPI. In de brief en op de antwoordkaart geven we expliciet polisnummer(s) en juridische entiteit(en) aan.

We schrijven niet iedereen tegelijk aan, maar doen dit in een aantal maandelijkse batches zodat we de keuze van de deelnemer snel kunnen verwerken. Er is uiteraard geen sprake van een verplichte afkoop. De deelnemer maakt zelf een keuze tussen nu een eenmalig bedrag of later een kleine pensioenuitkering.

Wilt u meer weten?

Voor informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager.