Aegon verhoogt premie autoverzekeringen voor bestuurders t/m 35 jaar

De afgelopen jaren zien we dat we hogere schadebedragen uitkeren aan klanten die bij ons een autoverzekering hebben. Dat komt onder andere doordat in auto's steeds meer elektronica zit. Dat maakt schadeherstel van auto's duurder. De premie die we ontvangen, is onvoldoende om op de lange termijn de schadebedragen te betalen.

We verhogen vanaf juli de premie voor bestuurders tot en met 35 jaar

Om de verhouding tussen de premie en de schadevergoedingen te verbeteren, gaan we vanaf juli de premie verhogen. De premiestijging gaat in op de prolongatiedatum. Met hoeveel procent de premie stijgt, hangt af van de leeftijd van de bestuurder.

Extra aandacht voor bestuurders van 23 en 24 jaar oud

De premie voor bestuurders van 19 t/m 24 jaar gaat gemiddeld met 18% omhoog. Binnen deze leeftijdscategorie stijgt de premie voor bestuurders van 23 en 24 jaar het sterkst, namelijk met gemiddeld 24%. Hierover willen wij de hele groep verzekerden van 19 t/m 24 jaar twee maanden voor de prolongatie informeren. Dat geeft hen en u de tijd om te zoeken naar een oplossing.

Hoe benaderen we deze klanten?

We maken onderscheid naar de manier waarop de klant de premie betaalt:

  • Betaalt de klant rechtstreeks aan ons? Dan informeren wij de klant. U ontvangt vooraf een overzicht van de klanten die de brief ontvangen.
  • Incasseert u de premie? Dan vragen we u om de klant op de hoogte te brengen. U ontvangt vooraf een bestand met brieven.