Nieuw: Aegon DGA Beleggingspensioen nu ook met premievrijstelling bij AO!

We hebben ons DGA Beleggingspensioen uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid mee te verzekeren. Bij Aegon korten we dat af met 'Pvi'.

Premievrijstelling is nu bereikbaar voor alle DGA's!

Of het nu gaat om nieuwe of bestaande klanten, Pvi is voortaan mee te verzekeren met het pensioen. We hebben daarbij voor u twee varianten:

  • UWV-volgend: voor de DGA die verzekerd is bij het UWV
  • AOV-volgend: voor de DGA die niet verzekerd is bij het UWV

In beide gevallen is de Pvi staffelvolgend, geldt het 6-klassensysteem en is de wachttijd twee jaar.

Voor bestaande klanten nemen we binnenkort contact met u op

Heeft u al klanten met een DGA Beleggingspensioen? Binnenkort nemen wij contact met u op. Wij bieden uw klanten graag de mogelijkheid om alsnog Pvi aan het contract toe te voegen.

Aandachtspunten bij het meeverzekeren van Pvi

Wilt u premievrijstelling meeverzekeren voor een klant? We geven u graag deze punten mee om aan te denken. Zo voorkomt u later vervelende verrassingen.

  • Voor Pvi is een loongerelateerde uitkering verplicht. Een DGA moet bij Pvi een loongerelateerde uitkering hebben. Een DGA die wel vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid verzekert maar geen loongerelateerde uitkering heeft, bouwt namelijk bovenmatig pensioen op. Het hele pensioen wordt dan door de fiscus in een keer belast.
  • Wilt u dat de Pvi en de AOV goed op elkaar aansluiten? Dan is een AOV-verzekering nodig met zes klassen. Hierdoor kunnen we garanderen dat de DGA ook echt de uitkering krijgt die aansluit bij het percentage arbeidsongeschiktheid. Let op: ook de duur van de AOV-verzekering is daarbij van belang. De Pvi stopt namelijk wanneer de loongerelateerde uitkering, zoals een AOV, stopt.

U kunt natuurlijk ook nog steeds een AOV kiezen in plaats van premievrijstelling

Kiest u liever voor een AOV in plaats van Pvi om het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken? Dan kan dat natuurlijk ook. Wij verhogen dan het verzekerde AO-bedrag met de pensioenpremie. Een offerte voor Aegon Arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u aanvragen bij onze DGA Desk.

Speciaal voor u: de DGA-desk

Voor alle vragen over de DGA, hebben we voor u een vast aanspreekpunt: de DGA-desk. Kijk op onze speciale DGA-Desk pagina voor meer informatie . Ook kunt u bij de DGA-desk offertes aanvragen voor het Aegon DGA Beleggingspensioen, de ORV, een AOV en andere producten die we voor de DGA bieden.

Hoe kunt u een offerte aanvragen?

U vraagt eenvoudig een offerte aan via het Aegon Intermediair Portal. Klik in het linkermenu op 'Offreren'. Kies vervolgens het tabblad 'Pensioen'. Klik daarna op de link 'DGA Beleggingspensioen'. Het 'Offerte aanvraagformulier DGA Beleggingspensioen' verschijnt in uw beeld. Na verzending van het formulier ontvangt u snel uw offerte. Of bel voor een offerte met onze DGA-desk op telefoonnummer 070 344 85 42.

Meer weten?

Neem dan contact op met uw accountmanager of met de DGA-Desk. Voor meer informatie kijkt u op Aegon DGA Beleggingspensioen.