Aanpassingen acceptatiegrenzen leeftijd auto

Met de Aegon Autoverzekering kiest u samen met uw klanten de beste dekking

Eerder was het niet mogelijk om oudere auto's te voorzien van een casco dekking. Vanaf 12 augustus bieden wij uw klanten de mogelijkheid, om ook oudere auto's casco te verzekeren. U kunt samen met uw klanten kiezen welke dekking het beste past bij deze auto's. Het maakt daarbij niet uit hoe oud de auto is. Hierdoor bepalen uw klanten zelf hoe goed zij verzekerd willen zijn.

Er zijn twee situaties waarbij wij u helpen deze keuze bewuster te maken

Als u voor uw klant een Aegon Autoverzekering aanvraagt zijn er twee situaties waarbij wij uw klanten vragen of zij de juiste verzekering kiezen. U krijgt een melding bij het aanvragen of veranderen van een Aegon Autoverzekering als:

  • uw klant kiest voor de WA-Extra dekking en de auto is 15 jaar of ouder
  • uw klant kiest voor de Allrisk dekking en de auto is 10 jaar of ouder

In de melding geven wij een schatting van de huidige dagwaarde. Het is helaas niet mogelijk de precieze dagwaarde te geven. De dagwaarde is namelijk afhankelijk van zaken die wij op dat moment niet weten. Denkt u daarbij aan banden, velgen, de staat en onderhoud van de auto en eventuele andere extra's. Door deze melding zien u en uw klant direct of het zinvol is om een uitgebreidere dekking te kiezen. Hieronder ziet u een voorbeeld van de melding.

Voorbeeld melding WA-Allrisk Basis:

Let op! De leeftijd van uw auto is ouder dan 10 jaar. De dagwaarde van uw auto kan lager zijn dan u denkt. Het kan zijn dat de gekozen verzekering niet in verhouding is met de waarde van uw auto. Het is belangrijk om te weten dat wij bij schade maximaal de dagwaarde van uw auto uitkeren. De dagwaarde is de verzekeringswaarde van de auto op een bepaald moment (bijvoorbeeld op de schadedatum). De dagwaarde is afhankelijk van een aantal punten zoals de leeftijd van de auto, accessoires en kilometerstand.