“Pensioen in eigen beheer verdwijnt! Wat adviseer ik mijn klant?”

Op 15 oktober heeft het webinar "Pensioen in eigen beheer verdwijnt! Wat adviseer ik mijn klant?" plaatsgevonden. Wij kijken terug op een geslaagd webinar. Van de adviseurs kregen we gemiddeld een 7,4 als waardering. Onze dank daarvoor! Het webinar is opgenomen zodat u het alsnog kunt bekijken en/of met collega's kunt delen. Tijdens het webinar informeerden wij u over de voorstellen van staatssecretaris Wiebes. Op 1 juli heeft de staatssecretaris voorstellen gedaan voor het oplossen van de knelpunten bij pensioen in eigen beheer. De contouren gaan uit van twee oplossingsrichtingen: de oudedagbestemmingsreserve (OBR) en het oudedagssparen. In het webinar gingen we dieper in op de nieuwe plannen van de staatssecretaris, de twee varianten die hij voorstelt en de consequenties die dit heeft voor uw pensioenadvies aan de DGA. Alle DGA's die een pensioen in eigen beheer hebben worden geraakt door de nieuwe wetgeving. Een prima mogelijkheid voor u als professionele adviseur om in gesprek te gaan.

Aegon biedt een uitstekend alternatief voor pensioenen in eigen beheer aan, het Aegon DGA Beleggingspensioen. In het tweede deel van het webinar hoorde u er alles over. Het Aegon DGA Beleggingspensioen in het kort:

  • Een eenvoudig pensioenproduct op basis van beschikbare premie, speciaal voor de DGA;
  • Beleggen in moderne fondsen met keuze uit life cycle beleggen of zelf beleggen in Aegon fondsen;
  • Abonnementsvorm met een opzegtermijn van 2 maanden;
  • Transparante vaste kosten van €200,- per jaar (administratie, beheer, digitale diensten);
  • Geschikt voor de opbouw van pensioen in een verzekerde vorm. Maar ook voor het afstorten van een eigen beheer verplichting of het verevenen van pensioenen bij echtscheiding.

Webinar bekijken

U kunt het webinar hier bekijken.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het webinar of wilt u nog eens van gedachten met ons wisselen over de onderwerpen die besproken zijn? Neem dan contact op met uw accountmanager. Graag zien we u weer bij een volgend webinar.