Aegon dekt de annuleringskosten naar Egypte

Aegon dekt de annuleringskosten als uw klant vanwege de mogelijke bomaanslag op het Russische vliegtuig zijn reis naar Egypte annuleert. Veel reizigers die de komende weken naar Egypte op reis gaan, willen vanwege de onrust daar nu niet meer naartoe.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen negatief reisadvies afgegeven. Wel adviseren zij uit voorzorg om alleen van en naar Egyptische luchthavens te vliegen als uw luchtvaartmaatschappij extra veiligheidsmaatregelen neemt.

Bij ons is er dekking voor annuleringskosten

Een negatief reisadvies is bij Aegon niet nodig voor dekking op de verzekering. De annuleringskostendekking van Aegon bepaalt namelijk dat een reis- of huurovereenkomst geannuleerd kan worden vanwege onvoorziene bijzondere omstandigheden tijdens de verzekeringsduur.

Heeft uw klant een Doorlopende Reisverzekering Allrisk uit het Woon- & VrijeTijdpakket?

Kijk op de polis welke voorwaarden en dekking voor uw klant van toepassing zijn. De annuleringsdekking voor de dreigende situatie in Egypte is van toepassing als de reis voor 7 november 2015 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Voor de voorwaarden 3018 en 3025 geldt: De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

Het verzekerd bedrag geldt per reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, tenzij er voor een bepaalde reis aanvullende afspraken zijn gemaakt. Heeft uw klant een Aegon Online Reisverzekering met voorwaarden 2014? Als uw klant de aanvullende dekking annulering heeft meeverzekerd, dan is annulering gedekt. De dekking voor annuleringkosten is maximaal:

  • € 2.500,- voor alleenstaanden
  • € 4.000,- voor een gezin zonder kinderen
  • € 4.000,- voor alleenstaanden met kinderen
  • € 5.000,- voor een gezin met kinderen

De annuleringsdekking voor de dreigende situatie in Egypte is van toepassing als de reis voor 7 november 2015 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Heeft uw klant een Aegon Online Reisverzekering met voorwaarden 2011?

Als uw klant de aanvullende annuleringsdekking heeft meeverzekerd, dan is dit tot maximaal € 2.000,- per persoon en € 6.000,- per reis. De annuleringsdekking voor de dreigende situatie in Egypte is van toepassing als de reis voor 7 november 2015 is geboekt en alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. Meestal wordt namelijk door de reisorganisatie bij annulering ook een deel terugbetaald.

Hoe kan uw klant annuleren?

Het is belangrijk een mogelijk verzoek voor vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen. De gebruikelijke afspraak in de polisvoorwaarden is dat dit binnen 3 x 24 uur na de onverwachte omstandigheid gebeurt. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.