Aegon stopt met gratis taxatie voor nieuwe oldtimerverzekeringen

Op 1 januari 2016 stopt Aegon met de gratis taxatie van oldtimers voor het afsluiten van een nieuwe oldtimerverzekering. De reden hiervoor is dat de expertisedienst van Aegon inkrimpt. Aegon houdt wel beeldexperts in dienst voor taxatie op afstand. Taxatie op afstand is alleen mogelijk voor oldtimers waarvoor al een taxatierapport is afgegeven.

Verplichte taxatie is voor rekening van de oldtimerbezitter

Voor het afsluiten van een nieuwe oldtimerverzekering is een taxatierapport verplicht. Dit rapport mag niet ouder zijn dan twaalf maanden. Aegon accepteert alleen taxatierapporten die zijn opgesteld door CED, Van Ameyde en het Verenigd Register van Taxateurs (VRT). De taxatiekosten zijn voor rekening van de oldtimerbezitter. Dit is geen wijziging van de voorwaarden. Ook in de huidige voorwaarden staat dat de eigenaar betaalt voor het taxatierapport. Tot nu toe deed Aegon dit voor eigen rekening.

Taxatie op afstand is mogelijk bij verlenging van de verzekering

Aegon doet dit via de eigen beeldexperts. Taxatie op afstand kan alleen bij verlenging van een oldtimerverzekering waarvan wij al in het bezit zijn van een geldig taxatierapport. Taxatie op afstand blijft gratis. Als taxatie op afstand niet mogelijk is, dan schakelt de oldtimerbezitter een taxateur van CED, Van Ameyde of VRT in. Die taxatie komt voor eigen rekening van de oldtimerbezitter.

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie of vragen over dit bericht kunt u terecht bij het service team schade U bereikt ons via telefoonnummer 088-3440050 op werkdagen tussen 08:00 en 17:30 uur. Gebruikt u liever e-mail? Mail dan uw vraag via schademutaties@aegon.nl.