Tussenpersonen ervaren STP als zeer positief

Eerder dit jaar informeerden wij u al over STP (Straight Through Processing) waarmee u zeer snel een hypotheekofferte voor uw klant ontvangt. Vaak al tijdens het adviesgesprek kunt u de offerte nog overhandigen. En dat is prettig, want hiermee biedt u de klant een razendsnelle service, blijft u in gesprek en kunt u direct eventuele vragen beantwoorden.

Sterke toename STP

Dat STP werkt zien we ook terug in de cijfers. In mei 2015 werd 10% van hypotheekaanvragen via STP verwerkt. Dit percentage is opgelopen tot bijna 30% in november. Daar zijn we al enorm blij mee, maar het betekent ook dat we nog kunnen verbeteren.

De belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle STP aanvraag:

  • Aankoop eerste woning
  • Klant is geen zelfstandig ondernemer
  • Maak geen gebruik van het vrije tekstveld
  • Vul alle velden volledig en correct in: aanvragen met een niet volledig of juiste postcode-huisnummer combinatie en/of een niet correct BSN-nummer worden door het systeem niet herkend. Dit leidt automatisch tot uitval in het STP proces.

Wat onze klanten zeggen over STP

Alex Broersma van Hypotheek Service Leek is erg enthousiast over STP. Zij krijgen zij steeds meer offertes via STP aangeleverd. Enthousiast vertelt Broersma over de bewustwording binnen zijn organisatie om kritisch te zijn op de eigen invoer:

"We kunnen hierdoor veel sneller schakelen met klanten. Klanten ervaren dat als zeer prettig. Maar het heeft natuurlijk ook direct effect in de vorm van tijdwinst voor de adviseur zelf. Kritische invoer is daarmee voor ons een belangrijk speerpunt geworden. Overigens geldt dat voor het hele adviestraject. Wij en de klant hebben immers niets aan een verkeerde offerte", aldus Broersma.

Verruiming openingstijden 'STP-winkel'

Wij snappen dat u niet alleen tijdens kantooruren afspraken heeft. Met onze verruimde openingstijden kunt u ook buiten kantooruren - op het moment dat het u en de klant schikt - optimale service, snelheid en gemak bieden met een snelle STP-aanvraag.

Maandag t/m vrijdag : van 07.00 uur - 22.00 uur

Zaterdag en zondag : van 07.00 uur - 16.00 uur

Feestdagen : ook op feestdagen zijn wij geopend

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over STP of heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met uw Aegon Accountmanager. Hij of zij staat voor u klaar!