Toetsing (goederen)transportverzekeringen vanwege Sanctiewetgeving

De Sanctiewetgeving verbiedt Aegon zaken te doen met bepaalde bedrijven of personen. Daarom ontvangen adviseurs met een of meer klanten met een (goederen)transportverzekering deze week een brief van Aegon. Via die brief vragen wij adviseurs om met de klant een viertal vragen over hun (goederen)transportverzekering te beantwoorden.

Vanzelfsprekend wil Aegon de internationale afspraken uit de Sanctiewetgeving nakomen. De wet bewaakt onder andere de mensenrechten en het internationaal recht. Ook bestrijdt de wet terrorisme. Lees meer informatie over de Sanctiewetgeving.

Vier vragen beantwoorden voor 15 maart 2016

Aegon vraagt de adviseurs om het antwoordformulier voor 15 maart 2016 ingevuld naar Aegon terug te sturen. Dat is belangrijk omdat Aegon anders niet kan toetsen of de klant voldoet aan de Sanctiewetgeving. Als wij dit niet kunnen controleren, zijn wij helaas verplicht om de verzekering van de klant te beëindigen met een opzegtermijn van 30 dagen.

De uitslag van de toetsing is voor 1 juni 2016 bekend

De adviseurs horen voor 1 juni 2016 wat de uitslag van de toetsing is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager en bij Aegon via telefoonnummer 088 344 00 50 (optie 2).