Betaalbaar advies AOV voor zzp'er

Er zijn circa 800.000 zzp'ers in Nederland. Maar wist u dat slechts een kwart daarvan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft? Een maatschappelijk probleem waar Aegon graag verandering in wil brengen, samen met de adviseurs.

Er is een aantal redenen waarom zzp'ers ervoor kiezen om risico te lopen. Niet iedereen weet bijvoorbeeld de financiële gevolgen als men onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Daarom heeft Aegon onder meer met webinars, columns en workshops geprobeerd om zzp'ers daarvan bewust te maken. Daarnaast is het beeld bij veel zzp'ers dat een AOV een dure verzekering is. Ook daarin heeft Aegon stappen gezet. Zo verlaagden we onze tarieven in veel gevallen, en bieden we vele dekkingsmogelijkheden. Daarnaast blijken een belangrijk struikelblok de advieskosten te zijn.

Aegon wil die advieskosten betaalbaar en daarmee het advies toegankelijk maken. Dit om de laatste drempel weg te nemen om een AOV af te sluiten. Daarvoor heeft Aegon een adviesmodule ontwikkeld voor het Financieel Planningspakket Figlo. Dit pakket wordt al door veel adviseurs gebruikt en is uitermate geschikt om de financiële situatie van klanten in kaart te brengen. De nieuwe adviesmodule zorgt ervoor dat er op een efficiënte wijze een hoogwaardig én betaalbaar AOV advies kan worden gegeven. En dit maakt het mogelijk dat zzp-ers voortaan ook via Aegon Advies een AOV kunnen afsluiten.

Maar Aegon stelt deze module tegelijkertijd beschikbaar aan adviseurs. Zodat u ook de mogelijkheid heeft om sneller en goedkoper tot een adviesrapport te komen. Zzp'ers kiezen dus zelf of ze geadviseerd willen worden door Aegon of een onafhankelijke adviseur. En dat ligt geheel in lijn met het gedachtegoed van Aegon: de klant zelf bewust keuzes laten maken.

U vraagt zich nu misschien af: wat betekent dit voor onze samenwerking? Wij zullen zzp'ers met een lopende AOV uiteraard doorverwijzen naar hun eigen adviseur. En ondernemers die met een zodanig complex vraagstuk aankloppen dat een persoonlijk advies nodig is, verwijzen wij ook naar een onafhankelijk adviseur. En we blijven investeren in het intermediaire kanaal. Zoals met de Aandacht-gesprekken, waar echte adviesgesprekken uit voortkomen voor onafhankelijke adviseurs.

En door nu de nieuwe module binnen Figlo aan u beschikbaar te stellen, stellen we adviseurs evengoed in staat om een betaalbaar advies uit te brengen. Zo werken we er samen aan om die drempel weg te nemen bij zzp'ers om een AOV te sluiten. En bieden we financiële zekerheid waardoor zzp'ers zich met een rustgevend gevoel kunnen richten op hun passie voor ondernemen.

Voor vragen over dit bericht kunt u terecht bij:

Arjan van der Pol van Aegon, Accountmanager Inkomen (tel: 06- 11333030).