De Hersteladvies Tool geeft meer inzicht

U leest hieronder welke wijzigingen wij in de Hersteladvies Tool hebben gedaan.

Polissen met een financiële mutatie na 1-1-2012 zijn geactiveerd

De AFM geeft aan dat polissen met een financiële mutatie geactiveerd zijn. Deze klanten hebben zelf een bewuste keuze voor hun beleggingsverzekering. De financiële mutaties zijn:

  • aanpassen van de premie;
  • stoppen met premie betalen;
  • switchen van fonds;
  • omzetten van de polis naar een ander product;
  • afkopen van de polis.

Uit onze administratie blijkt dat deze polissen daardoor geactiveerd zijn. Het is mogelijk dat u deze polissen in uw portefeuille heeft. U ziet in de Hersteladvies Tool om welke polissen het voor u gaat. Dit geldt alleen voor de polissen die nu geen geactiveerde status hebben. U kunt de polissen herkennen aan de status "Niet benaderd" met de motivatie "Financiële mutatie na 1-1-2012". Deze status kunt u zelf niet meer aanpassen. Heeft u een klant gesproken? Dan vragen wij u de keuze van de klant aan ons door te geven. Stuur dan een mail naar HAB@aegon.nl.

U ziet onze deadlines staan

De deadlines die nu bekend zijn, staan in de Hersteladvies Tool.

Een blokkade in de Hersteladvies Tool op de geactiveerde status

Heeft u klanten als geactiveerd doorgegeven? Dan kunt u de status niet meer aanpassen in de Hersteladvies Tool. Komt de klant terug op zijn keuze? Dan kan deze status alleen door ons aangepast worden. Graag ontvangen wij de juiste status via de e-mail op HAB@aegon.nl.

Wijziging op een geblokkeerde status kan alleen met een klantmotivatie

Wij ontvangen graag een hoofdstatus en een motivatiestatus. Zonder de klantmotivatie kunnen wij de status niet vastleggen. In onze Hersteladvies Tool ziet u welke statussen u kunt doorgeven.