Aegon rekent kosten voor aanvullende services op Hypotheek Beheer

Aegon Hypotheken gaat kosten in rekening brengen voor diensten en activiteiten die:

  • Niet vanzelfsprekend horen bij het huidige product van de klant en
  • Waarde toevoegen voor de klant in de vorm van een activiteit die extra inspanning vereist van Aegon zoals het koppelen van een andere (niet-Aegon) overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek

Waarom introduceert Aegon de Beheerservice Hypotheken?

Op dit moment rekent Aegon geen extra kosten wanneer een klant de afspraken over zijn/haar hypotheek wil wijzigen. De laatste jaren zien we echter een aanzienlijke toename in het aantal wijzigingen. Dit betekent dat Aegon veel extra tijd kwijt is aan activiteiten die op dit moment niet in de hypotheekkosten zijn meegenomen. Besloten is daarom voor wijzigingen die niet direct gekoppeld zijn aan de bestaande hypotheek en waarvoor extra inspanningen verricht moeten worden, een kosten fee aan de klant te vragen.

Welke dienst zit in deze aanvullende service en wat moet de klant hiervoor betalen?

Verpanding van een niet-Aegon verzekering op een bestaande hypotheek: kosten pandakte € 100, -

Later zullen ook andere diensten toegevoegd worden.

De kosten worden in rekening gebracht bij het opmaken van de pandakte. De factuur staat op naam van de klant en wordt tegelijkertijd met de pandakte naar u verzonden met het verzoek om deze binnen 14 dagen te betalen.

Belangrijke actiepunten en informatie voor u:

  • Het is belangrijk dat u de klant op de hoogte brengt van deze kosten
  • Ingediende verzoeken voor 18 april worden op de oude werkwijze behandeld.
  •  

     

     

    LET OP: Aegon rekent dus geen extra kosten voor services die vallen binnen de afspraken die we met de klant maken over de lopende hypotheek. Bijvoorbeeld voor vervroegd aflossen of het kiezen van een ander rentetype op de einddatum van de rentevast periode. Deze kosten zijn meegenomen in de kostprijs, de klant betaalt hiervoor al een opslag in de hypotheekrente. Evenmin berekenen we kosten als de extra kosten voortvloeien uit door of namens onszelf geïnitieerde wijzigingen, zoals bij hersteladvies.