Gevraagd: invullen UBO-verklaring vanwege Sanctiewetgeving

U hoorde wellicht al van de Sanctiewetgeving. Deze wet verplicht ons om de achtergrondgegevens te controleren van onze verzekerden. Het gaat om het vaststellen van de 'Ultimate Beneficial Owners (UBO)' van onze zakelijke klanten. In veel gevallen hebben wij dit via het KvK-register zelf al kunnen vaststellen. Waar dit niet is gelukt, vragen wij om uw hulp.

U kunt rond half april een brief ontvangen

In de brief vragen wij u om met uw klant(en) een UBO-verklaring in te vullen. Op de verklaring geeft uw klant aan wie de eigenaar van de onderneming is. Of wie een belang heeft van 25% of meer. Als u geen brief ontvangt, dan hebben wij voor uw klanten de achtergrondgegevens al kunnen vaststellen.

Wij vragen u om vóór 11 mei 2016 de UBO-verklaringen in te vullen en op te sturen

Als wij de UBO-verklaring niet van u ontvangen, kunnen we de achtergrondgegevens van onze verzekerden niet controleren. Als u niet reageert, kan dit gevolgen hebben voor de verzekering van uw klant. Daarom is het belangrijk dat u de UBO-verklaring samen met uw klant invult en voor 11 mei 2016 terugstuurt. Voor uw gemak kunt u de UBO-verklaring ook digitaal invullen en naar ons terugsturen. U vindt dit digitale formulier in de bijlage van dit nieuwsbericht.

Waarom doen we dit?

Veel schadeverzekeraars hebben de Ultimate Beneficial Owners (UBO) van hun klanten niet vastgelegd. Dit betekent dat niet vastgesteld kan worden of deze klanten op een sanctielijst voorkomen. Dit is in strijd met de Sanctiewet. Bij het accepteren van nieuwe klanten vragen wij nu meteen de benodigde gegevens op. Bij bestaande klanten, waar wij in het verleden deze acceptatievragen niet hebben gesteld, moeten wij de UBO-gegevens alsnog vaststellen en screenen tegen de Sanctielijsten.

Heeft u vragen?

Wilt u meer informatie, kijkt u dan in de veel gestelde vragen in de bijlage. U kunt ook contact opnemen met uw accountmanager. Of bel ons gerust op telefoonnummer 088 344 00 50 (optie 2, optie UBO). U bereikt ons op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur. We helpen u graag.

Downloads

  • Voorbeeld klantbrief UBO Sanctiewetgeving (pdf 70 kb)
  • Vragen en antwoorden UBO Sanctiewet (pdf 67 kb)
  • UBO verklaring (pdf 100 kb)