Aegon start met huisdierenverzekering

Vanaf 13 juni bieden wij de Aegon Huisdierenverzekering aan. Met die verzekering kunnen uw klanten (dure) operaties voor hun hond of kat verzekeren.

Waarom een huisdierenverzekering?

De reden voor het aanbieden is eenvoudig: wij krijgen steeds vaker de vraag of we huisdieren verzekeren. Vooral in de grote steden zien we dat mensen hun huisdier echt als huisgenoot zien en dus ook willen meeverzekeren. Aan die vraag komen wij met deze verzekering tegemoet.

Wat is er verzekerd?

De Aegon Huisdierenverzekering is er voor honden en katten. De medische kosten voor een hond en kat kunnen vaak hoog oplopen. Wist u dat een gemiddelde ingreep aan de knie van een hond al gauw zo'n € 600, - kost? Begrijpelijk dat veel klanten dat bedrag niet zomaar kunnen betalen. Een verzekering biedt dan uitkomst. Uw klanten hebben vrije keus waar de ingreep plaatsvindt in Nederland. Wij vergoeden per jaar de werkelijke schade op basis van een (digitale) dierenartsrekening met een maximum van € 3.500, -. Er geldt een eigen risico van € 50, - per ingediende declaratie per huisdier.

Voor het buitenland en voor overlijden zijn er twee aanvullende modules

Naast de standaarddekking hebben klanten de keuze uit twee aanvullende modules. Module A 'Crematie' biedt een vergoeding voor crematie bij overlijden van het verzekerde huisdier. Module C 'Reis' vergoedt de medische kosten die uw klant voor het verzekerde huisdier maakt in het buitenland tot een maximum van € 1.000, - per jaar. Medische kosten bij vakantie in eigen land vallen gewoon onder de basisdekking.

U sluit de huisdierenverzekering op de gebruikelijk manier af

Vanaf 13 juni kunt u de huisdierenverzekering afsluiten op de normale manier via de aanvraagstraat. De provisie staat standaard op 10%. In onze prijsstelling streven we er niet naar de goedkoopste te zijn. Onze doelgroep vraagt vooral om een ruime dekking en zekerheid van uitbetaling. Vandaar de vrije keuze van de dierenarts.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de Aegon Huisdierenverzekering, dan kunt u terecht op de productpagina of u benadert uw accountmanager. U treft onder het kopje 'downloads' de polisvoorwaarden, een factsheet met de belangrijkste informatie over dit product, een voorbeeldmail richting uw klanten en u kunt de veel gestelde vragen en antwoorden bekijken.