Rekentool Direct Ingaand Pensioen helpt klanten bewuste keuzes te maken

Vanaf vandaag gaat de rekentool Direct Ingaand Pensioen voor klanten live. Vanaf nu kunnen klanten met een vrijkomend pensioenkapitaal zelf een indicatieve berekening maken van hun direct ingaand pensioen. We hebben deze rekentool eerder al getest onder klanten. Een van de mooiste bevindingen was dat men het product beter ging begrijpen doordat men de rekentool gebruikte. Door te spelen met de rekentool leerden klanten welke keuzes ze moesten maken en wat het effect van hun keuzes is (bijvoorbeeld effect van uitruil nabestaandenpensioen op de hoogte van het ouderdomspensioen). De rekentool laat dus niet alleen een berekening zien, maar helpt daadwerkelijk bij het maken van een bewuste keuze.

Zoals gezegd geeft de rekentool een indicatieve berekening. Voor advisering verwijzen wij naar u, de adviseur. De klant kan een offerte bij u of bij onze Pensioen Expiratie Desk opvragen.

Bekijk zelf de mogelijkheden van de rekentool Direct Ingaand Pensioen en klik hier. Bij vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij Aegon of met de Pensioen Expiratie Desk. Voor Expiraties bij Aegon: 070-344 88 71, voor Expiraties niet bij Aegon: 070-344 52 25.