Eigenaren- en huurdersbelang? Say what?

In de geldwereld kom je ze regelmatig tegen: waanzinwoorden. Woorden waar je niets van begrijpt. Sterker nog: vaak heb je er nog nooit van gehoord. Zo kwam ik laatst de termen eigenaren- en huurdersbelang tegen. Say what? Ik ging op ontdekkingstocht en zocht uit wat eigenaren- en huurdersbelang inhoudt.

Image
Aegon eigenarenbelang

Eigenarenbelang

Als je een huis koopt, is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een woonhuisverzekering. Koop je een appartement of flat? En is er een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan zijn alle leden samen verantwoordelijk voor de woonhuisverzekering. Bij het afsluiten van de woonhuisverzekering wordt onder meer gekeken naar de gemiddelde herbouwwaarde van de huizen. Verbeterde jij veel aan je huis? Bijvoorbeeld door een mooie keuken te plaatsen of een houten vloer te leggen? Dan is het mogelijk dat de woonhuisverzekering van de VvE minder dekt dan in jouw geval nodig is. Je kunt dit oplossen door eigenarenbelang mee te verzekeren via je inboedelverzekering. 

Huurdersbelang

Ook als je een woning huurt, is de kans groot dat je zelf nog wat veranderingen aanbrengt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Of een pvc-vloer die je verlijmd hebt. Zulke verbeteringen worden ook wel huurdersbelang genoemd. Hieronder vallen ook verbeteringen aan de woning die de vorige bewoner heeft aangebracht en die jij tegen betaling hebt overgenomen. De verhuurder van jouw woning heeft die dingen niet verzekerd en het is dus verstandig dit zelf te regelen. Je kunt deze verbeteringen bij je inboedelverzekering meeverzekeren.

Aanvullende dekkingen

Het eigenaren- en huurdersbelang zijn aanvullende dekkingen. Met het eigenarenbelang ben je extra verzekerd als de woonhuisverzekering van de VvE onvoldoende is voor de verbeteringen van jouw woning. Het huurdersbelang verzekert verbeteringen die door jouzelf en/of de vorige bewoner zijn aangebracht.

Eigenaren- of huurdersbelang afsluiten?

Met de inboedelverzekering van Aegon kun je kiezen voor de modules eigenaren- en huurdersbelang. Tel hiervoor alle verbeteringen van je huis bij elkaar op. Zoals je nieuwe keuken, badkamer en vloeren. Voor het totale bedrag sluit je de betreffende module af. Hulp nodig? Vraag je financieel adviseur om hulp of neem contact op met onze klantenservice