Help! Wel of niet investeren in de verduurzaming van mijn huis?
Verduurzamen, je hoort het overal. En eigenlijk lijkt dat je ook wel wat, die lagere energielasten. Maar die investering… die houdt je tegen. Nergens voor nodig! Waarom niet? Lees het hier!
Eerst investeren…
Nee, verduurzamen is niet gratis. Dat begrijpen we. Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten, of extra lenen. Bijvoorbeeld door je hypotheek op te hogen of een extra lening af te sluiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Aegon Duurzaam Depot? Bekijk met een adviseur wat voor jou de beste optie is.
Dan besparen!
Heb je een keuze gemaakt en liggen jouw nieuwe zonnepanelen te shinen op je dak? Of zit al die nieuwe isolatie in de muren? Dat ga je zeker merken op je energierekening! Heb je zonnepanelen, dan zie je dat je stroomrekening flink daalt. Want als de zon schijnt, doen jouw nieuwe panelen het harde werk. En kies voor bijvoorbeeld isolatie? Dan houdt je huis de warmte beter vast en hoef je minder te stoken. En minder stroom en gas = een lagere energierekening!Afhankelijk van de maatregelen die je kiest, bespaar je per maand tientallen of zelfs honderden euro's. Klinkt goed, toch?
Bereken je terugverdientijd
Nu denk je misschien: ja leuk, al die besparingen. Maar het moet wel genoeg opleveren! En dat snappen we. Daarom is het handig om van tevoren uit te rekenen hoe lang het duurt voor je je investering terugverdient. Dit noemen we de terugverdientijd. Daarvoor bekijk je hoeveel je in totaal investeert. En hoeveel het je daarna oplevert.
Is je investering bijvoorbeeld €8.000 en verwacht je dat je straks €1.000 per jaar bespaart op je energierekening? Dan is je terugverdientijd 8 jaar.
Spaargeld of lenen?
Op welke manier je de verduurzaming financiert, is natuurlijk aan jou. Gebruik je je spaargeld? Dan doe je in één keer een grote investering en verdien je deze over de jaren terug. Je spaargeld inzetten om te verduurzamen kan daarom een goede investering zijn! Vind je het niet prettig om in één keer zo'n grote som geld neer te leggen of kun je het simpelweg niet missen? Dan is een speciale lening (bovenop je hypotheek) vaak ook een goede optie. Die los je af gedurende de looptijd. Terwijl je al bespaart op je energielasten. Houd er wel rekening mee dat je rente betaalt over het geleende bedrag.
Check welke subsidies je kunt krijgen!
Grote kans dat je recht hebt op subsidie. Je krijgt dan een deel van je investering terug. Deze bedragen kunnen flink oplopen. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je bijvoorbeeld de btw terugvragen. En kies je voor een zonneboiler? Ook dan kun je vaak honderden euro’s terugkrijgen. Mooi meegenomen!
Bespaar jij ook op je energierekening?
Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Want met onze duurzame oplossingen zijn er genoeg mogelijkheden voor jou. Zonder gedoe!