Aanpassingen in onze beleggingsfondsen

We halen een drietal beleggingsfondsen uit ons assortiment. De beleggingen van onze polishouders in deze fondsen zetten we om in beleggingen in een ander fonds. Op 1 juni 2023 voeren we dit door voor de klanten met een Aegon Van Nierop-product. Voor de andere klanten met een levensverzekering is de datum van de omzetting nog niet vastgesteld. We brengen u op de hoogte wanneer dat wel het geval is. Hoe we de omzetting aanpakken leest u in dit nieuwsbericht. 

We zetten de beleggingsfondsen om 

Binnenkort informeren wij alle klanten die in deze fondsen beleggen. U ziet de individuele klantbrieven terug in het klantdossier in het Aegon Intermediair Portaal. 

Wat verandert er?

Huidig fonds
Nieuw fonds

Aegon Deposito Fund

AEAM Money Market Euro Fund 

Aegon Dynamic Fund 4 

Aegon Mix Fund 

Aegon Dynamic Fund 6 

Aegon Mix Fund 

De nieuwe fondsen zijn vergelijkbaar met de huidige fondsen. 

Goed om te weten: De fondsbeheerkosten van het Aegon Mix Fund zijn iets hoger dan die van het Aegon Dynamic Fund 4. Dit compenseren wij door de kosten verzekeringsmaatschappij te verlagen. 

De aan- en verkoopkosten zijn voor onze rekening 

Wil de klant een andere belegging kiezen of advies? In de klantbrief geven we aan: Wilt u advies? Neem dan contact op met uw adviseur. Deze contactgegevens staan in Mijn Aegon.  

De redenen voor deze aanpassingen verschillen per fonds 

  • Voor het Aegon Deposito Fund: door het voorgenomen samengaan van Aegon Nederland met a.s.r. kunnen wij dit fonds niet langer aanbieden in de huidige vorm. We kiezen ervoor om een vergelijkbaar geldmarktfonds aan te bieden. 

  • Voor het Aegon Dynamic Fund 4 en Aegon Dynamic Fund 6: de deelname van onze klanten in dit fonds loopt terug. Hierdoor neemt ook het totale belegde vermogen in deze fondsen af. Dit maakt het lastig om de kosten in de toekomst gelijk te houden. We willen passend voor onze klanten blijven beleggen, daarom veranderen wij die fondsen voor de klanten die hierin beleggen. 

Naamswijziging bij Aegon Van Nierop Comfort Fondsen 

Tegelijk met deze veranderingen wijzigt ook de naam van de fondsen waarin uw klant met een ComfortRekening kan beleggen. We informeren deze klanten hierover. Waar we eerder spraken over Comfort Fondsen ziet de klant straks deze nieuwe fondsnamen:  

Nummer
Huidige fondsnaam
Nieuwe fondsnaam

112

Commfort Mix Fonds

 Aegon Mix Fund  

114

Comfort Aandelen Fonds

Aegon Equity Fund 

157

Comfort Rente Fonds

Aegon Rente Fund 

Met deze naamswijziging veranderen de beleggingsfondsen niet. Ook het fondsnummer blijft gelijk.  

Meer weten? 

Op www.aegon.nl/fondsen leest u de details over deze fondsen. Heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.