Privacy aanpassingen in het Aegon Werkgeversportaal

Om de privacy van werknemers te waarborgen zijn in het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een aantal aanpassingen doorgevoerd in het Aegon Werkgeversportaal. Maken uw collega’s of uw klanten gebruik van het werkgeversportaal? Informeer hen dan over onderstaande wijzigingen.

Verwijdering van invoer van bepaalde persoonsgegevens

Het is niet meer toegestaan om persoonsgegevens vast te leggen als dit niet nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst. Daarom zijn de volgende invoervelden verwijderd uit het Werkgeversportaal:

  • geboorteplaats en geboorteland;
  • e-mailadressen en telefoonnummers van werknemers;
  • de vrije toelichting bij ziekmelding. Wel is het nog mogelijk een reden uit een lijst te kiezen bij ziekmelding;
  • een zwanger melding, dit hoeven wij niet meer te weten. Als iemand ziek wordt als gevolg van een zwangerschap dan kan dit nog wel als reden worden gekozen bij de ziekmelding.

 

Ook hebben wij de gegevens van eerdere meldingen geschoond en zijn deze niet meer zichtbaar in het Werkgeversportaal.

Geen losse documentatie meer uploaden

Voorheen was het mogelijk om losse documenten te uploaden naar het Werkgeversportaal. In de praktijk werden er vaak ook privacy gevoelige gegevens meegestuurd die Aegon niet nodig heeft voor de uitvoering van de overeenkomst. Om die reden hebben we de mogelijkheid van het uploaden van losse documenten verwijderd. U kunt nog wel de documenten uploaden wanneer daar om gevraagd wordt in de naverrekening.

Gebruik van persoonsgegevens door Aegon Casemanagement

Voor de uitvoering van ons casemanagement kan het zijn dat het toch nodig is om bepaalde persoonsgegevens vast te leggen over een werknemer. Bijvoorbeeld in het geval van langdurig verzuim. In dat geval kan de afdeling Aegon Casemanagement wel om gegevens vragen en deze registreren. Deze gegevens zijn dan uitsluitend inzichtelijk voor medewerkers van de afdeling Casemanagement en worden niet meer doorgegeven aan de arbodienst.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. U bereikt ons via telefoonnummer 088 344 00 53 op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur. Stuurt u liever een e-mail? Mail dan uw vraag naar wia@aegon.nl