Pensioen3Daagse webinars groot succes!

We blikken terug op drie succesvolle webinars waarin we de kijker meenamen door de Wtp, pensioen beleggen en we lieten de kijker zien hoe zij nu al slimme keuzes kunnen maken voor hun pensioendroom. We hebben gemerkt dat pensioen leeft onder de deelnemers maar dat er ook nog veel vragen zijn.

Image
Pensioen3Daagse webinars
Author Image

Redactie | Aegon Blog

21 November 2023 11:00

Op de eerste dag van de Pensioen3Daagse hebben we onze webinar 3daagse afgetrapt met een webinar over het Pensioenakkoord. Een algemeen webinar om de kijker mee te nemen in de noodzaak van het nieuwe pensioenstelsel en hoe dit eruit gaat zien. En dat de regeling die zij hebben bij Aegon Cappital al optimaal voorgesorteerd is op het nieuwe pensioenstelsel.

“Vind het fijn om zo actief geïnformeerd te worden over een onderwerp wat soms een beetje een ondergeschoven kindje is.”

We hebben gemerkt dat dit onderwerp leeft onder de 1.938 kijkers, met een duidelijke vraag: 'Hoe raakt dit mijn pensioen?' Helaas kunnen we die vraag nog niet beantwoorden, maar het geeft ons wel inzicht in de behoeften van onze deelnemers. Zodra het tijd is om over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel, staan we klaar om samen met jou te kijken hoe we jouw werknemers het best kunnen ondersteunen.

Dag 2 van de Pensioen3Daagse stond bij ons in het teken van pensioen beleggen. Onze Pensioencoach Anne Marjet en onze Hoofd Beleggingen Herialt Mens namen de 940 kijkers mee in de wereld van beleggen. Zo werd de kijker meegenomen in het verschil tussen privé en pensioen beleggen, hoe pensioen beleggen bij Aegon Cappital eruit ziet en hoe deelnemers zelf regie krijgen over het risico dat zij willen en kunnen nemen.

Veel van de vragen tijdens dit webinar gingen over duurzaam beleggen of waar ze bepaalde informatie kunnen vinden. Waarbij soms meer verdieping gewenst was, was het aan de andere kant soms te technisch. Allemaal feedback waarmee we ons beleggingsjournaal nog duidelijker en beter kunnen maken voor de deelnemers.

De laatste dag van de Pensioen3Daagse ging over ‘Goed voorbereid met pensioen gaan’. Want zo kan een deelnemer nu al slimme keuzes maken voor zijn of haar salaris voor later. Maar hoé ze dat kunnen doen, daar hebben wij de kijker in meegenomen tijdens dit webinar.

“Helder webinar: heldere uitleg, duidelijk taalgebruik, beknopte maar goede slides. Dank!”

Meer dan 4.300 deelnemers hebben de webinars bijgewoond of later teruggekeken. De webinars werden positief beoordeeld met een mooie 8,2 als rapportcijfer. Onze conclusie na deze webinar 3daagse; Pensioen leeft! Maar hoe men hun pensioendroom gaat realiseren, is voor velen nog niet helemaal helder. De webinars hebben handvatten geboden om die droom te realiseren, maar er is ook waardevolle feedback gegeven waarmee we als pensioenuitvoerder nog meer bewustzijn kunnen creëren. Er is vooral vraag naar persoonlijke informatie en verdieping. Kortom, een succes, maar we gaan graag verder om nog meer mensen pensioenbewust te maken.