Het nieuwe pensioenstelsel is akkoord, wij zijn er klaar voor!

Image
Het nieuwe pensioenstelsel is akkoord
Author Image

Redactie | Aegon Blog

31 May 2023 07:26

Het is zover. De nieuwe Pensioenwet is akkoord. Ook de Eerste Kamer is om en daarmee een voorstander van een nieuw pensioenstelsel voor werkenden en pensioengerechtigden. Pensioenfondsen, pensioenuitvoerders en werkgevers met een pensioenregeling hebben tot uiterlijk 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregelingen om te zetten.

Marianne de Boer, CEO van Aegon Cappital: “Wij zijn verheugd dat er duidelijkheid is en doorgang plaats vindt van de nieuwe Pensioenwet. We hebben de afgelopen tijd meermaals de oproep gedaan om als werkgever op tijd te beginnen met het aanpassen van de pensioenregeling. Het is een adviesgevoelig traject en vraagt afstemming met werknemers en OR. Onze boodschap blijft daarom, begin niet te laat, voorkom de file, want alle pensioenregelingen moeten worden omgezet.”

Met de invoering van het nieuwe pensioenstelsel staat de Nederlandse pensioenmarkt aan de vooravond van de grootste verandering in decennia. De nieuwe pensioenwet in op 1 juli 2023. Het gaat om een hervorming van meer dan 1,4 biljoen euro aan vermogen. Wat betekent dit voor financieel adviseurs, werkgevers en werknemers? Wat gaat er gebeuren en wie moet welke acties ondernemen? Aegon Cappital toont in de nieuwe campagne ‘Is jouw pensioenakkoord?’ een bekwame kennispartner te zijn voor financieel adviseurs, werkgevers en werknemers die het nieuwe pensioenstelsel raakt.

Knipoog naar het pensioenakkoord

Marianne de Boer: “Begin dit jaar had bijna 80% van de Nederlanders nog nooit iets over het nieuwe pensioenstelsel gehoord of gelezen. Of er slechts vagelijk van gehoord. Terwijl alle Nederlanders die pensioen opbouwen ermee te maken krijgen. En iedereen die een pensioenregeling aanbiedt, van werkgevers tot uitvoerders, moet dus aan de slag om de pensioenregeling klaar te stomen voor de nieuwe wet- en regelgeving. Als één van de grootste pensioenuitvoerders van Nederland voelen we ons dan ook verantwoordelijk om het nieuwe pensioenstelsel onder de aandacht te brengen. Met een knipoog naar het pensioenakkoord vragen we in de nieuwe campagne ‘Is jouw pensioen akkoord?’. Ook laten we zien dat wij klaar zijn voor het nieuwe pensioenstelsel."

Een totaalpakket voor pensioenoplossingen

Aegon Cappital biedt samen met Aegon een totaalpakket aan pensioenenoplossingen en maakt pensioen leuk en gemakkelijk. We zijn de pensioenuitvoerder die klaar is voor de toekomst. En waar al meer dan 5.800 werkgevers en 340.000 deelnemers pensioen opbouwen. Omdat elk bedrijf anders is, stellen we een pensioenregeling altijd op maat samen. Uitgangspunt is de beschikbare premieregeling. Dat is nu zo en zal na invoering van het nieuwe pensioenstelsel zo blijven. We zijn continu in gesprek met adviseurs, werkgevers en werknemers om te weten wat er speelt.

Wil je op de hoogte blijven? Houd onze LinkedIn en website in de gaten voor alle updates rondom het Pensioenakkoord en het nieuwe pensioenstelsel.